Familiebericht - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van Susan Bruijn - WaarBenJij.nu Familiebericht - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van Susan Bruijn - WaarBenJij.nu

Familiebericht

Door: Familie de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg Susan

06 Mei 2008 | Nederland, Eindhoven

Tot ons groot verdriet moeten wij langs deze weg alle lieve mensen, die Susan zo ondersteund hebben, laten weten dat onze allerliefste dochter, zus, schoonzus en vriendin

SUSAN

in Peru plotseling is overleden op 5 mei j.l.

Jo en Annie de Bruijn, Ingrid en Barry, Antoon van Kollenburg

• 06 Mei 2008 - 09:01

Moeder Van Tim:

dag lieve dappere susan

• 06 Mei 2008 - 10:59

Fam. V. Kollenburg,:

Beste Familie v. Susan,

Niet goed wetend wat te schrijven op deze mooie site van Susan, die door onze familie v. Kollenburg toch ook regelmatig bekeken werd, zijn we nu totaal sprakeloos geworden.......
    Suzan, vriendin van onze neef Antoon
    v.Kollenburg uit Middelbeers, geeft in haar Peru-ervaring-dagverslagen aan, tot in details, wat ze beleeft......
    ........dat ze in het ziekenhuis lag.....
    weer even 'thuis',... opnieuw opgenomen....
    ...........dit laatste bericht maakt ons
    totaal sprakeloos binnen onze familie...

Familie de Bruyn, onze gedachten zijn bij jullie en bij Suzan......en Antoon.

Heel veel sterkte de komende tijd....

Familie v. Kollenburg
    Middelbeers

• 06 Mei 2008 - 11:56

Tante Annie:

dag lieve suuske. dit had niet mogen gebeuren. tot ziens.
    jo en annie ook ingrid en haar vriend en toon. wij leven met jullie mee. heel veel sterkte gewenst.
    tante annie en ome kees

• 06 Mei 2008 - 12:37

Anke:

niemand had dit verwacht
    niemand had dit gedacht
    het is zo plotseling, zo opeens
    niemand is het ermee eens
    maar terugspoelen kun je het niet
    het geeft ons allen veel verdriet
    jouw dood is schok bij ons binnen
    het enige wat we kunnen doen is bidden,
    bidden voor een goed plekje daarboven
    daarin kunnen wij geloven
    ik weet zeker dat in hun hoofd iedereen je nog ziet,
    vergeten zullen wij jou niet!!

• 06 Mei 2008 - 12:37

Christel:

Ik ben een collega van Susan van de severinus de brink. Volkomen verslagen hebben ik het nieuws gehoord. Het is zo onwerkelijk en niet te geloven. Ik wil de familie, vrienden en iedereen die susan heeft mogen kennen veel sterkte wensen. Het was een prachtmens.

christel

• 06 Mei 2008 - 13:04

Ron En Marianne:

lieve familie van Susan,

Toen ome Jo ons vanmorgen het slechte nieuws vertelde waren wij verbijsterd. Hoe is dit mogelijk?
    En wat vreselijk oneerlijk! Iemand met zo'n groot hart die zulke fantastische dingen doet voor kinderen die het niet zo goed hebben.
    Wij wensen ome Jo, tante Annie en Ingrid en Toon heel veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.
    Wij denken aan jullie. En ontzettend moedige en dappere Susan wij zullen jou nooit vergeten.

liefs van Ron, Marianne, Famke, Lotte en Maud

• 06 Mei 2008 - 13:59

Jolande:

Dit is niet eerlijk en onwerkelijk, dit had niet mogen gebeuren. Ik wens de familie en vriend toon en verder bekende van Susan heel veel sterkte toe de komende tijd.
    Ik leef met jullie mee.
    Susan ik zal je missen, dag clown Bibi.
    Jolande Smits, colega van Susan van de Severinus, de Brink.

• 06 Mei 2008 - 14:09

Nelly Michielse:

Beste familie van Susan en vriend Toon,

Ik kan het nog niet bevatten, we hebben vanmorgen met z'n allen op de Brink bij elkaar gezeten, iedereen is er voor terug gekomen. We zaten in de ruimte waar ik van Susan in februari afscheid heb genomen niet wetende dat ik haar nooit meer terug zou zien. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Nelly Michielse Brinkvliet

• 06 Mei 2008 - 14:40

Nancy:

Familie, Toon, vrienden,
    Heel veel sterkte met het verlies van Susan. Hier zijn geen woorden voor, wat zullen we haar missen, als collega had ze zo ontzettend veel kwaliteiten die uniek waren en susan (voor ons Sanne) een heel bijzonder mens maakte.
    Echt een mensen-mens met een heel warm hart voor iedereen.

• 06 Mei 2008 - 15:45

Joyce En Pepper!!:

lieve Susan ( Fusalia )

Ik heb geen woorden op dit moment , ik heb het net gehoord van Marjan..
    Ik ben helemaal de weg even kwijt.
    Lieve meid , jemig wat moet ik nu zeggen tegen je..
    Alles wat we samen hebben meegemaakt , de verschillende weg die we in zijn geslaan , elkaar weer gevonden en het weer rustig aan opgepakt..
    Dat heeft een rede gehad..
    jemig meid , ik denk aan jou aan je ouders aan je zus en aan je vriend Toon..
    dit had niemand verwacht..
    het is onwerkelijk..
    kei hard..
    Ik weet niet wat te zeggen meid..

ik denk aan je..

Joyce en Pepper

• 06 Mei 2008 - 16:10

Bjorn & Marieke:

Waarom zijn er zoveel vragen?
    Waarom is er zoveel pijn?
    Waarom zijn er zoveel dingen
    die niet te begrijpen zijn?

Dag Susan!

Wij willen de Familie, vrienden en Antoon
    ontzettend veel sterkte wensen.

Bjorn & Marieke

• 06 Mei 2008 - 21:05

Fam. Faassen:

woorden schieten hier tekort! wat plotseling en niet te bevatten. wij wensen jullie allemaal heel heel erg veel sterkte met dit inmens grote verdriet. wij denken aan jullie en wensen jullie heel veel steun toe.

heel veel sterkte namens het gezin van Leon Faassen, haar oppaskindje via de MEE

• 06 Mei 2008 - 21:06

Johan En Doreth:

In je hoofd kun je alles.
    Fietsen naar de maan,
    op de wolken staan.
    Strelen met je handen los,
    lopen door een donker bos.
    Vechten als een tijger,
    dansen met een elf.
    Afscheid nemen zonder tranen.
    Alles gaat vanzelf.

Beste familie, heel veel sterkte!

• 06 Mei 2008 - 21:17

Vincent:

sommige dingen zijn met woorden niet te omschrijven, dit verlies is er 1 van.

heel veel sterkte aan de nabestaanden.

• 06 Mei 2008 - 21:19

Katrien:

Lieve Sanne en Familie,
    Ik heb je echt heel jammer genoeg niet zo lang gekend, maar wel lang genoeg om te weten dat je een heel goed mens was!
    Lieve Sanne rust zacht en ik zal je niet vergeten.
    Sterkte familie/kenissen.
    Katrien

• 06 Mei 2008 - 21:23

Christel En Nicole :

Samme?? zou Henkie zeggen...
    En in je laatste mail schreef je dat het tijd was om bij te buurten over van alles en nog wat, zo gauw je terug zou komen....
    Wat een schok te horen dat je overleden bent en dat we je niet meer kunnen spreken en zien.
    Zien je nog lachen hier en grapjes maken met de kinderen.
    Yes Joepie riep Theo dan Sanne de clown komt weer op bezoek. Dat was een schok voor hem te horen dat jij dezelfde was als de clown die hij had gezien op de Truckrun.
    Je had zulke mooie dromen met Toon samen, wat ontzettend moeilijk is dat voor jou Toon om dit leed te dragen.
    Maar ook je ouders, Sanne, en je zus met haar vriend wensen we heel veel sterkte langs deze weg.
    En iedereen die Sanne kent en om haar geeft wensen we veel sterkte.
    En als we nog iets kunnen betekenen op wat voor manier dan ook dan zijn we er voor jullie.
    Dag lieve Samme.....je blijft altijd in onze gedachte, we zijn dichtbij je!!

Veel liefs van Christel en Nicole

• 06 Mei 2008 - 22:03

Esra:

Lieve familie & vrienden van Susan,

Ik kende Susan maar kort, maar haar passie, humor en positieve energie waren direct zo voelbaar. Ik denk aan haar als een prachtige, krachtige vrouw die niet enkel praatte over wat haar bewoog, maar werkelijk de dingen deed waar haar hart naar uitging. Ze heeft zoveel mensen & kinderen laten lachen, huilen, voelen, laten weten dat er wel degelijk van hen gehouden wordt. Ik hoop dat dat een troost kan zijn voor familie en vrienden. Ik ben erg dankbaar zo’n mooi persoon als Susan gekend te mogen hebben.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
    Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
    Niet zonder ons.

• 06 Mei 2008 - 22:35

Manfred Wolf :

Lieve familie en vrienden. Dit is onbegrijpelijk, nauwelijks te realiseren, eigenlijk onmogelijk. Ik wens jullie allemaal sterkte en steun bij dit enorme verlies. Ik kan het nog niet geloven.

manfred wolf

• 06 Mei 2008 - 22:36

Sacha:

Verslagen .....
    Dit is niet te bevatten !!!!

Suus, dit is verschrikkelijk !!!

Lieve familie en vriend Toon, hier is enkel stilte ....

Sacha

• 06 Mei 2008 - 22:54

Marja- Clown Mimi:

en familie en Toon
    Ik schrijf in de tegenwoordige tijd
    Lieve Susan, je Weet, met een hoofdletter W waar het je om gaat en je hebt het geleefd, puur in het NU
    Ik ben heel dankbaar dat ik je tijdens onze opleiding heb Ontmoet- wat betekent- niets moet.. Zijn, samenzijn, licht en aandacht en genieten van wat er is...
    Ik van je genoten
    Lieve ouders en familie,
    Dank voor wat U Susan hebt gegeven
    De aarde is er mooier door geworden
    Toon, Kracht wens ik je, om te dragen wat bijna te zwaar is om te dragen
    Veeel liefs,
    Marja

• 06 Mei 2008 - 23:04

Marja:

Er was een woord weg uit mijn tekst daarom nu: Ik heb van je genoten.........
    Dank je

• 06 Mei 2008 - 23:09

Ernest:

kan ik niet bevatten.
    medeleven aan de nabestaanden.

• 06 Mei 2008 - 23:14

Xander:

Dit is gewoon niet te bevatten, Susan, ik kan het niet geloven!
    Ik wens iedereen heel veel sterkte, familie, vrienden, Toon...
    We hebben met de allerkleinsten in Roemenie zulke mooie dingen gedaan, zoals jij nu ook in Peru...

We gaan je erg missen Suus.
    Dikke knuf!!
    Xander

• 07 Mei 2008 - 06:06

Esther Schrijvers:

Lieve Susan (Sanne/Bibi bij ons op de Brink)

...slaap zacht...

Heel veel sterkte gewenst aan familie,vrienden,kennisen.

• 07 Mei 2008 - 06:38

Winfried:

Ik ben hier kapot van. Ik ken Susan van het project in Roemenie. Ik heb haar leren als een enthousiast nieuwsgierig mens. Dit is een groot verlies voor familie en vrienden. Veel sterkte.

• 07 Mei 2008 - 06:54

Joyce En Pepper:

lieve Susan,,

Dit had niet mogen gebeuren meid waarom zal de vraag blijven..
    je dromen achterna gaan en de dingen doen die je echt wil , zo goed zijn voor de mensen om je heen en zelfs de kindjes in een vreemd land..
    niet eerlijk..
    gister knuffelde ik je konijntje Watje nog niet wetend dat ik daarna dit bericht zou krijgen..
    Lieve Susan ik zal goed voor haar zorgen..
    Zorg jij goed voor jezelf meid en straal als een heldere ster op ons neer..

dikke kus van Joyce en Pepper

Lieve Jo , Annie , Ingrid en Toon,,

In gedachten ben ik bij jullie..
    Ik heb er geen woorden voor , het is voor mij niet te bevatten laat staan voor jullie..
    Zoek je troost bij elkaar en bij iedereen die Susan gekend heeft..

ik denk aan jullie

Knuffel Joyce en Pepper..

Als ik iets voor jullie kan betekenen..

• 07 Mei 2008 - 06:58

Lowie Seuntjens:

Niet te bevatten. Toen ik vanmorgen op mijn werk kwam las ik het droevige nieuws. Ik heb je maar een keer ontmoet in verband met een artikel voor het Veldhovens Weekblad, maar je maakte indruk vanwege je lef en enthousiasme.

Familie en vrienden, heel veel sterkte toegewenst.

• 07 Mei 2008 - 07:03

Suzanne Buzing:

Vol belangstelling volgde ik de berichten van mijn oude schoolvriendin (MDGO AB)die ik via de krant weer had ontdekt. Wat vreselijk jammer dat deze byzondere reis zo moest eindigen. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

• 07 Mei 2008 - 07:15

Ramon:

Lieve mensen,

Ik zit nu met tranen in mijn ogen! Ik heb hier geen woorden voor en kan het bijna niet geloven!

Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd!

Rust zacht lieve Susan ik zal jouw nooit vergeten, wij hebben zulke mooie clowns momenten gehad!

Liefs a friend Ramon

• 07 Mei 2008 - 07:16

Kristel Schaffers:

Dit is echt onbegrijpelijk.
    Op het werk hoorde we het verschrikkelijke nieuws dat er iemand was overleden van het personeel van de brink. Nooit aan jou gedacht susan dat jij dat zou zijn. Ik kende je niet zo heel goed, maar als clown bibi wel. Omdat je veel goeds deed voor onze bewoners als persoon en clown.

Familie, bij deze wil ik jullie sterkte wensen om dit grote verschrikkelijk verlies te dragen.

Veel sterkte,
    Kristel Schaffers (collega van Severinus)

• 07 Mei 2008 - 07:23

Ferdy En Natascha:

lieve familie de bruin,
    heel veel sterkte met dit ongelooflijk groot verlies.
    dit is niet te bevatte!!
    veel liefs ferdy,natascha en harley te baerts

• 07 Mei 2008 - 07:32

Karin Van Kleef:

Lieve Jo, Annie, Inky, Barry,

Ik ben er helemaal van ontdaan. Enorm geschokt heb ik het nieuws gisteren vernomen. Mijn medeleven gaat naar jullie uit! Heel veel sterkte met dit enorme verlies.

Susan, je bent en blijft een pracht mens, rust zacht...

• 07 Mei 2008 - 08:26

Rianne:

Sanne, clown Bibi
    Je te zien clownen is een grandioze ervaring, die ik koester als een groot geschenk. Dan ook nog te mogen invallen voor je als clown heb ik met gretigheid aangenomen. Alle keren als ik op Severinus was, dacht ik met dankbaarheid aan die kans je je me gegeven hebt. Je bent een bijzondere vrouw, met veel in je mars. Dank je dat ik je heb leren kennen. Ook al ben je er niet meer, ik draag je altijd in gedachten mee.
    Beste familie,
    Een kind te moeten missen is een verschrikkelijk gebeuren en daar zijn geen woorden voor.Ik wens u en uw familie heel veel sterkte toe.
    Rianne, clown Tonia

• 07 Mei 2008 - 08:46

Fam. Van Oirschot:

Susan wilde iets doen aan het leed van kinderen in deze wereld.
    Op haar manier de wereld een klein beetje verbeteren.
    Ze schrok er niet voor terug om daar tijdelijk haar baan voor op te zeggen en ver weg te gaan: naar Peru in Zuid-Amerika.
    Je kunt daar alleen waardering en bewondering voor hebben.
    En nu heeft ze dat met haar leven moeten bekopen.
    Dat is verbijsterend, onbegrijpelijk, onrechtvaardig.
    Geen verdriet is groter dan je dochter, je zus, je vriendin in de bloei van haar leven, nog vol van idealen, te moeten verliezen.
    Wij wensen jullie alle sterkte om dit verschrikkelijke verlies te kunnen dragen.

• 07 Mei 2008 - 08:57

Marianne:

Hallo familie en vriend antoon

Ik weet niet goed wat ik moet schrijven maar ik wil jullie heel veel sterkte toe wensen met het verlies van deze fijne collega. Ze heeft veel betekend voor onze bewoners. Ze was ook een goede clown.
    Ik ben een collega van een woonhuis binnen severinus.
    Dag susan

• 07 Mei 2008 - 09:06

Caren:

met tranen in mijn ogen, zo onverwacht, Susan zo levenslustig,ondernemend.....als we elkaar spraken hield je niet op met praten, zo vol van Peru, clownen en Toon, Toon en Peru en clownen....
    Dappere collega, mooie clown, het afscheid nemen doet me pijn.
    Caren, clown Katoe

• 07 Mei 2008 - 09:10

Birgit:

Jeetje Susan,
    wat kregen wij een klap te verwerken gisterenmorgen op de Brink. Normaal is het een kippenhok maar het was zo eng stil.
    Zelfs nu een dag later is er nog steeds het onbegrip,ongeloof en de vraag waarom blijft maar rondspoken. Wat jouw droomreis had moeten zijn werd helaas je laatste reis...
    Ik wens Toon,je ouders,zus,zwager en allen die je dierbaar waren heel veel sterkte met dit verdriet.

Waar je nu ook bent, laat Bibi ook daar goed werk doen.
    Ik ga je missen meid! x Birgit

• 07 Mei 2008 - 09:27

Christel,clown Lizzy:

Tijdens mijn opleidings periode heb ik Susan leren kennen, ik mocht bij haar komen kijken als ze aan het werk was als Bibi.
    Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is en wens alle familie vrienden en bekende heel veel sterkte en kracht toe om het verlies van deze prachtmeid te dragen.

Christel Arrammach

• 07 Mei 2008 - 09:43

Carla , Clown Caat:

Lieve familie en vrienden en bekenden van Susan,
    Het is onbeschrijfelijk wat er is gebeurt. Niet te Bevatten.
    Ik heb via deze site bijgehouden wat Susan beleefde. Er zaten prachtige verhalen bij die als een mooie herinnering bewaard kunnen blijven.
    Maar het had mooier geweest als susan ze zelf nog kon vertellen.
    Ik heb susan leren kennen tijdens de terugkomdagen van mimakkus en zal nu bij iedere terugkomdag aan haar denken.

Ik wens iedereen en vooral familie en vriend veel sterkte toe,
    liefs carla

• 07 Mei 2008 - 09:50

Leo En Tny Dekkers:

Jo, annie, Ingrid, Barry, Toon
    we hebben met verslagenheid het bericht gehoord en kunnen het nog niet geloven.
    Wensen jullie heel veel sterkte in deze zware tijd.
    Moge jullie de kracht vinden om dit zware verlies te dragen.

• 07 Mei 2008 - 10:15

Angelique:

Lieve Sanne (Suzan),
    maar voor mij blijf je Sanne,

Ik zit hier een berichtje te maken over iets wat nog erg onwerkelijk is.
    Sanne je had nog zoveel dromen over Peru en samen met Toon.
    Deze hadden eerst nog uit moeten komen, dat had je zeker verdient!
    Ik ga je erg missen, maar zal zeker al je tips en raadgevingen mee blijven nemen in mijn werk.
    Lieverd we hebben samen nog eens door Eindhoven "geclownd" voor de palliatieve zorg. Alleen stond je toen op uit het bed. Kon dat nu ook maar!!

Familie, Toon en dierbare heel veel sterkte!!!

Angelique

• 07 Mei 2008 - 10:28

Tante Annie:

ik wil ook graag marjan haar beste vriendin, waarmee ze lief en leed deelde, heel veel sterkte wensen.

• 07 Mei 2008 - 11:11

Maria En Toon Smits:

Ik hoorde het verschrikkelijke bericht
    vanmorgen op mijn werk. Ik kan het nog
    niet bevatten. We waren allemaal zo blij
    dat Antoon eindelijk de ware had gevonden,en nu dit. Wil je iets goed doen in Peru en dan kom je niet meer thuis. Familie, heel veel sterkte.
    Antoon, wij denken aan jou, heel veel sterkte de komende tijd.

Toon en Maria Smits

• 07 Mei 2008 - 11:28

Vera:

Susan, voor mij nog Sanne Collega,werkmaatje,in al die jaren zoveel mooie dingen met elkaar beleefd. Zo bijzonder om jou te kennen, zo bijzonder zul je altijd voor mij blijven.
    Aan Toon,ouders familie,vrienden,collega's

Tijd
    Konden we tijd maar terugdraaien
    tot voor de angst en het verdriet
    helaas is dat niet mogelijk
    we moeten het doen met vandaag
    met het nu
    sterkte is wat ik jullie wens
    ook troost
    want zonder troost kunnen we niet

• 07 Mei 2008 - 11:52

Belinda:

Lieve mensen;familie, Toon en vrienden

Wat een verdriet om nu al afscheid te moeten nemen van dit mooie mens. Woorden schieten tekort. Veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.
    Lieve Susanne, ik wens je licht op je laatste reis, ik zal je missen.

• 07 Mei 2008 - 12:12

Nel Hoogervorst:

Langs deze weg wil ik jullie condoleren met dit enorme verdrietige verlies! Gisteren hoorden we het bericht tijdens onze miMakkusopleidingsdag. Heel, heel veel sterkte toegewenst! Er zijn eigenlijk geen woorden voor!!

• 07 Mei 2008 - 12:42

Cindy Polman:

Ik ken susan van de brink op severinus, waar ik mijn bewoners regelmatig heen bracht.
    ik kreeg kippenvel over heel mijn lijf toen ik het nieuws hoorde....

ik wil alle familie, vrienden en bekenden van susan heel veel sterkte wensen met dit zware verlies!!

het was een geweldig lieve vrouw!! met een gouden hart.

groetjes cindy polman

• 07 Mei 2008 - 12:52

Manfred Wolf:

Lieve vrienden en familie van Susan. De schok van dit onbegrijpelijke verlies en verdriet leeft nog steeds in mij. Het lijkt zo onwerkelijk, zo onbegrijpelijk.

Ik heb met een aantal vrienden samen met Suzan in Roemenie met straatkinderen in een dorpje aan de eind van de wereld gewerkt. We hebben bij dit intense en soms heftige werk, met plezier samengewerkt, bijv. bij een uitdehandgelopen pannekoekenbakken of het de kleintjes in de armen veiligheid en geborgenheid bieden. En ik heb haar eenvoud en daadkracht erg gewaardeerd. We hebben altijd op haar woord en daden kunnen rekenen en bouwen. Haar hart voor de kinderen, vooral in haar werk met de kleinsten, spreekt voor mij van een puurheid en compassie. Ook de brabantse humor, het relativeren en goedlachsheid is voor mij zo tastbaar aanwezig. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ze er nu niet meer is.
    Ik heb een grote waardering dat ze haar woorden en idealen, haar compassie in daden heeft neergezet en mede daarom is het nu zo pijnlijk en onvoorstelbaar.

Ik wil Toon en de familie van Susan en alle vrienden vanuit mijn hart sterkte en licht toewensen.
    Beste Toon, ook al hebben we elkaar een - of is het twee keer - gezien, mijn gedachten gaan vaker naar je uit. Er brandt een kaarsje voor jullie.

Ik heb geen adres van Toon en de ouders, zou iemand die me kunnen mailen.

wolf manfred

manfred@maaktmuziek.nl

• 07 Mei 2008 - 13:16

Wendy:

Ook ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik ken Susan via SIW en ik was onder de indruk van haar motivatie om iets voor een ander te willen betekenen.
    Ze was er zo mee bezig en wilde er zo graag iets moois van maken. Een heel bijzonder mens, een groot gemis.

Veel sterkte!

Wendy Lemans

• 07 Mei 2008 - 13:54

Titia Brassé:

Lieve familie en vriend

Zojuist dit vreselijke bericht gehoord.En nu dan op de website van clown Bibi, van Susan.
    Ik schrik me wezenloos!! Ik heb geen woorden!!
    Heel veel sterkte gewenst. Ik denk aan jullie, ook al kennen jullie mij niet, ik hoop dat het iets van kracht geeft om de komende tijd....en die erna door te komen.

"Omdat er liefde is,
    bestaat er geen voorbij.
    In alle eeuwigheid ben jij".

• 07 Mei 2008 - 14:27

Alinda :

Wij wensen alle mensen om Suzan heen veel sterkte en kracht.

Dag mooie vrouw vol passie !!

Alinda en Lara (collega's Severinus).

• 07 Mei 2008 - 14:27

Tivo Beunk:

Vanmorgen ontving ik het bericht dat je er niet meer bent lieve Susan . Ik draag je de hele dag in beelden en gedachten bij en kan maar niet begrijpen waarom jij, want iemand met zoveel levenselixer kunnen we helemaal niet missen . Ik vond het al zo jammer je te moeten missen als hartediefje voor de kindjes in Roemenie dit jaar en als lieve kameraad aldaar. Susan ik hoop echt dat jij ook nu een heel fijn plekje mag vinden waar dan ook want dat is natuurlijk voor ons allemaal een mysterie en misschien is dat maar goed ook want dat betekend dat we altijd mogen blijven dromen . Ik wens al jouw familie en vrienden heel veel sterkte toe en ik hoop dat je nog even bij ons komt als we op de berg bij de kapel in Roemenie wat momenten met je mogen delen .Dag Susan

• 07 Mei 2008 - 16:14

Anne Visser:

Ik ben ontzet! En weet niet wat ik moet zeggen. Ouders,zus en vriend,voor u/jullie mijn deelneming,mijn gedachten zijn bij u/jullie en bij Sanne die ik meemaakte in de miMakkusopleiding en als collega tijdens de terugkomdagen en samen met Jan (Rauh), gedrieën ploeterend in een voorstelling tijdens De Bevenis in Amsterdam.Dat was heel bijzonder. Wat jammer nou dat ze er niet meer is, ik kan het niet geloven!

Anne Visser.

• 07 Mei 2008 - 16:46

Zo'n goed werk gedaan, en dan dit..
    Niet eerlijk.. niet te geloven!
    Ze heeft letterlijk en figuurlijk haar leven gegeven voor haar werk waar ze zo'n plezier in had.

Ouders, partner, vrienden & familie; heel veel sterkte toegewenst met dit grote verlies!

• 07 Mei 2008 - 17:25

Maaike Van Gisbergen:

lieve sanne..(susan)

toen ik op de brink begon, heb ik heel veel van jou mogen leren..
    waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb!
    ik leefde erg met je reis mee.. en kan het nu ook moeilijk geloven.. zo onwerkelijk..
    ik weet niet goed wat ik moet zeggen.. heb er geen woorden voor!

iedereen veel sterkte toegewenst die susan goed kent, vooral familie en toon!

liefs, maaike

• 07 Mei 2008 - 17:53

Corné:

Jeetje meis, wat een schok. Ik heb je leren kennen als een energiek, bewust, strevend en passioneel mens. Al was het misschien kort, maar je hebt een diepe indruk op me gemaakt. Als mens en in je werk als clown. Dat voelde ik vanochtend toen ik het bericht kreeg, dat voelde ik toen we samen op pad gingen om de miMakkus flyer voor verstandelijk beperkte mensen te maken. Je stond erop dat die flyer er kwam! En terecht. Ik heb toen een paar heel bijzondere momenten mogen vastleggen, waaronder de foto op je website. Jeetje..

Energie gaat nooit verloren, zelfs niet van die vlinder op jouw broek in de fotogallerij.

Veel sterkte toegewenst voor alle mensen die je liefhebben.

Corné

• 07 Mei 2008 - 18:17

Stephan Hanckmann:

soms weet je niet wat je moet zeggen
    soms val je lettelijk stil
    soms weet je niet wat je moet zeggen
    lettelijk wordt je van binnen heel stil

ik ben zeer getroffen de het bericht
    dat susan is overleden
    veel sterkte familie en naar bestaande

stephan hanckmann
    adress veneind 4 in wintelre

• 07 Mei 2008 - 18:26

Gerrie En Guus:

Lieve Antoon, familie en vrienden,
    Gisteren hoorden wij dit vreselijke bericht.
    Het is niet te begrijpen en zijn met onze gedachte bij jullie.
    Wij wensen jou ,familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Gerrie Guus en Marieke .

• 07 Mei 2008 - 18:40

Marleen Corbey:

Lieve Sanne,

toen je afscheid van ons nam in februari op de Brink spraken wij met elkaar af dat als er iets ergs zou gebeuren met een van onze deelnemers of met een van onze teamgenoten, dat ik je zou mailen. Ik zou die taak op me nemen. En ik zou alleen mailen als het ECHT iets ergs was, anders maakte je je alleen maar zorgen....
    Een keer heb ik je moeten mailen en daar is het tot nu toe gelukkig bij gebleven.
    Nooit heb ik ook maar een moment gedacht dat er van jou kant zo'n bericht zou kunnen komen. Ik kan het ook nog steeds niet bevatten, ik geloof het nog niet.
    Ik zie je zo rondlopen op de Brink, ik hoor je stem, je lach en verwacht dat je ieder moment binnen komt en alles is weer als vanouds.
    Konden we maar iets doen doen om je weer bij ons te krijgen.
    Ik merk dat het momenteel heel prettig is om op de Brink te zijn, bij onze collega's, samen praten, elkaar steunen en je foto's en al je clown spullen te zien.
    Dit zal voor altijd een grote wond blijven voor mij op de Brink.
    Lieve Sanne, ik ga je ongelovelijk missen. Je was op veel vlakken mijn maatje in het werk, we konden goed praten, lachen (ook om onze deelnemers) en voelden elkaar goed aan.

Jouw ster zal voor altijd stralen, ik zal je nooit meer vergeten.

Graag wil ik alle familie, vrienden en Toon heel veel sterkte wensen met dit ongelovelijke verlies. In gedachte ben ik bij jullie.

Marleen

• 07 Mei 2008 - 18:42

Marsha, Clown Puk.:

Lieve Susan, jij met je mooie clownshart, ineens...zomaar...ik kan het niet begrijpen.Ik wens familie en
    vriend(en) heel veel sterkte toe met dit verlies. Mijn gedachten gaan naar jullie uit.

Marsha.

• 07 Mei 2008 - 18:43

Fam. Verheggen:

Jo,Annie,Ingrid,Barry en Toon

Toen wij het verschrikkelijke nieuws vernamen dat Susan is overleden wisten we niet wat we hoorde dit is zo onwerkelijk iets wat heel mooi had moeten worden wat haar grote wens was heeft helaas zo moeten eindigen. Waarom?? Hoe is dit mogelijk? Hierbij wensen wij jullie heel veel sterkte toe in deze ongelovelijke zware tijd.

Ellen,Stephan,Demi en Romy

• 07 Mei 2008 - 18:50

Marieke Vd Besselaar:

Beste familie en vriend Toon,
    ik ben totaal verslagen na het vreselijke bericht over collega-clown Sanne.
    Ze had zich net overgegeven en het besluit genomen om terug te gaan naar Nederland en dan 1 dag later, is ze er ineens niet meer....... ongeloofelijk.....
    Ik wens U veel sterkte toe en ik hoop dat alle mooie herinneringen aan haar U zal helpen om dit grote verlies te verwerken.
    Alle goeds....

Marieke, clown Miekske.

• 07 Mei 2008 - 18:52

Ianthe:

Lieve Jo en Annie de Bruijn, lieve Toon, Ingrid en Barry,

Wat een groot verdriet! Ik wil jullie langs deze weg heel veel sterkte wensen. Het is ongelooflijk en onbeschrijvelijk wat er is gebeurd. Susan heeft een belangrijke rol gespeeld voor mij in Peru. Een maand heb ik met haar gewoond en alles met haar gedeeld. Ze sprak met zoveel liefde over jullie, over de beschermde en liefdevolle opvoeding die ze heeft gehad. Ze was zo gelukkig met je, Toon. Ze was echt bijzonder, een uitgesproken persoon.
    Dit had niet mogen gebeuren.

Liefs Ianthe

• 07 Mei 2008 - 19:01

Petra Verheijden:

Lieve Sanne(Susan)
    Jouw visie uitdragen zonder woorden was jouw kracht. Ook zonder woorden ben je overgegaan. Het geeft mij kracht om die visie verder uit te dragen in mijn werk. Zo blijf je altijd een beetje bij mij.

Fam. de Bruin en Toon
    Ik stuur jullie veel kracht en liefde. Misschien putten jullie op een dag ook troost uit hetgeen Susan heeft nagelaten.

Petra(collega van Susan)

• 07 Mei 2008 - 19:16

Frank En Maaike:

Zoveel vragen, zoveel verdriet.
    Susan lieve meid, vergeten zullen we je nooit.

Frank en Maaike

• 07 Mei 2008 - 19:27

Trudy (clown Flups):

ongeloof,onwerkelijk,oneerlijk,niet te bevatten dat Sanne jullie en ons ontvallen is! Clown Bibi is steeds een echte MiMakkus pionier en ambassadrice geweest. Met een heel groot en warm hart!!Ik zal haar bevlogenheid,energie en warmte met me mee dragen en uit blijven dragen!Ze had nog zoveel mooie plannen en zoveel liefde te geven...
    Ik wens familie, Toon,vrienden/vriendinnen en(clowns)collega's heel veel sterkte en troost

• 07 Mei 2008 - 19:34

Marleen Brans:

Suuske, Suuske waar ben je nu en waarom? Ik voel me zo stom. Hoe kan dit net met jou gebeuren?
    Ze zeggen altijd niets als goed over de doden, nou hier ben ik het niet altijd mee eens. MAAR IN DIT GEVAL WEL. Zo entausiast op de AB, maar ook in je werk.
    Nou clown Bibi waar ben je? geen idee, maar JIJ krijgt een goede plek dat weet ik zeker!!!Ik hoop dat je familie en natuurlijk Toon zich aan anderen omhoog kunnen houden want wat zullen ze je missen.
    Suus bedankt dat ik je heb mogen kennen.

groeten Marleen,

• 07 Mei 2008 - 21:57

Jannie Egges :

Beste Familie en vriend Toon.
    Ik weet niet wat ik zeggen moet.
    Dit is niet te geloven en er zijn geen woorden voor!
    Ik wens U allen heel veel sterkte en kracht om dit enorme verlies te kunnen verwerken en leef met U mee.
    Susan clown Bibi rust zacht en een dikke knuffel van clown Cornelia.

• 07 Mei 2008 - 22:58

Carla:

Lieve Susan

Wat is dat nou weer, dit kan natuurlijk helemaal niet...
    We gingen toch een Roemeniereünie houden in september en dan kwam ik met mijn dochtertje en jij met je verhalen en dan met alle ander lieve mensen erbij een bijzonder avond hebben net als altijd?
    Hoe moet dan nu verder zonder jou?
    Wat moet deze wereld zonder jou?
    Wat fijn dat je vriendje bij je was de laatste week en wat moeilijk voor hem om te dragen nu....
    Lieve Suus thanks voor alles wat je gegeven hebt en heb maar een hele mooie laatste reis!
    Carla en Jara

Ik hoop dat er ooit nog wat meer informatie komt over hoe dit nou heeft kunnen gebeuren........nu is het zo onwezelijk

• 08 Mei 2008 - 00:24

Chelly, :

Toen ik het bericht las, was er verbijstering! Dit kan niet wáár zijn! Daarna kwam de stilte. Stilte waarin ik mij de mooie dingen die we samen beleefd hebben herinnerde, op de opleiding voor clownen voor dementerenden. Maar ook de mooie mens die zij was, haar passie, plezier en warmte. Ze heeft haar licht laten schijnen waar het donker was en zo deze wereld lichter gemaakt. Een echte Ster onder de sterren. Toen kwam er dankbaarheid dat ik deze parel onder de mensen heb mogen kennen. Toon, wat fijn dat je bij haar was. Ik wens jou en haar
    familie alle kracht en sterkte toe.

Chelly, clown Bellefleur.

• 08 Mei 2008 - 08:44

Marlie:

Lieve Susan,

Woorden schieten me te kort. Ik heb je maar heel even gekent maar veel steun aan je gehad in Peru toen ik ook samonella en mparasieten had en mijn oma overleed. Ik vergeet nooit dat je je heftige gesprek met toon even opzij zette om me een zakdoen met heel veel hartjes te geven! Ik vond je een prachtvrouw met je mooie verhalen over het clownen en je geweldige kijk op het leven.

De familie, vrienden en Toon wil ik heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Liefs Marlie

• 08 Mei 2008 - 09:32

Riene Vossen :

Beste familie en vrienden van Susan,

Wat een vreselijk bericht over Susan. Ik wens jullie alle licht en warmte toe.

Susan heb ik heel even leren kennen als collega-clown tijens de terugkomdagen. Voor mij voelde het aan, alsof ik eigenlijk met haar mee had willen gaan naar Peru. Zo vertrouwd voelde ze meteen, maar ik wilde haar ook intuïtief "beschermen". Als dat al kan, natuurlijk.

Ik heb geen woorden meer, maar zal als clown Caramia haar zonnestralen toewensen.

Liefs, Riene Vossen

• 08 Mei 2008 - 12:19

Hanneke:

Suzan,
    Jij kon zo mooi schrijven over jouw 'sterretjes' in chaska wasy.
    Nu ben je zelf een sterretje. Maar een ster als deze... is niet te vervangen!
    * *
    * * *
    * *
    Hanneke, collega Brink

• 08 Mei 2008 - 15:14

Maureen En Raymond:

Lieve familie, Antoon en vrienden.

Bij deze willen wij jullie veel sterkte wensen met dit grote verlies. Wij hebben Susan in 2000 leren kennen toen ze voor het eerst met ons mee ging met Kika Kamp Veldhoven. Wij zullen haar herinneren als een enthousiaste en altijd vrolijke meid met een hart van goud.

Dag lieve Susan, we zullen je nooit vergeten......

Raymond en Maureen Adriaans.

• 08 Mei 2008 - 15:55

Kirsten En Petra:

Bedankt voor alles wat je voor onze bewoners gedaan hebt! Ontsteld waren we toen we het nieuws te horen kregen van een collega...
    Je was een lieve meid met liefde en passie voor t vak en onze bewoners!
    Zoals jij moesten er meer zijn!
    We zullen je missen.

Heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies voor iedereen die Sanne gekend heeft.

Kirsten en Petra (collega's Severinus)

• 08 Mei 2008 - 16:28

Chris Monique Sander:

We zijn ontzettend geschrokken van het nieuws dat Susan is overleden. Het is onvoorstelbaar dat dit heeft kunnen gebeuren. Regelmatig volgden we de berichten en natuurlijk lazen we ook dat ze in het ziekenhuis lag, maar dit had niemand verwacht. We wensen Toon en naaste familie heel veel sterkte met dit zeer grote verlies.

Chris, Monique en Sander van den Broek
    Stinze 7, VELDHOVEN

• 08 Mei 2008 - 16:51

Friso & Anne-marie:

Toon, familie en vrienden van Susan,

Zo plotseling, zo onverwacht!

Wij willen jullie heel veel sterkte toewensen voor nu en de tijd die nog komen gaat.

Friso & Anne-marie

• 08 Mei 2008 - 16:59

Sacha :

Na twee keer 24 uur langzaam het besef : Susan is echt gestorven...

Ik voel de behoefte om te vertellen wat Susan als clown Bibi voor mij betekent en betekend heeft.

De ervaring die ik had na een van haar mooie bezoeken aan een activiteitenruimte met mensen met een ernstige verstandelijke beperking

Het was toen clown Bibi de deur uitliep .... zij was fysiek weg, maar in de ruimte bleef dat wat ze teweeg gebracht had aanwezig.
    Clown Bibi was er nog steeds .... Toen ik haar dat later vertelde keek ze verbaasd .....
    Maar het was echt zo !!

Lieve familie en Toon, heel heel veel sterkte en in gedachten ben ik bij jullie en bij Suus .....

clown Bonbon
    Sacha van de Ven

• 08 Mei 2008 - 17:11

Marijke Bruurs:

Familie, vriend en vrienden van Susan.

Ik werd er stil van en weet niet goed wat te zeggen...

Heel veel sterkte met dit grote verlies.

Een oud klasgenoot van Susan

• 08 Mei 2008 - 17:58

Benja:

Hartverscheurend was het om te lezen wat
    er met Susan is gebeurd .....!!!
    Ik heb Susan nooit ontmoet maar ik wou
    toch via deze weg haar familie,haar lief
    Toon en een ieder die haar gekend heeft
    en van haar hield heel veel kracht
    toewensen om dit verschrikkelijke
    verlies te aanvaarden...!!!!

Benja van Humbeeck
    (clown TANTE)

• 08 Mei 2008 - 18:19

Elly Clown JaDoe:

lieve Sanne
    wat onwerkelijk ontvang ik net het bericht van jouw heen gaan
    het is niet te bevatten dat jij niet meer op de terugkomdagen zult zijn
    wat heb ik van jou genoten als clown; zo intiem en vol aandacht, met veel geduld en humor: als mens zo puur, zo mooi, zo ontvankelijk, zo bijzonder. een pionier in hart en nieren!

ik wens Toon en familie veel sterkte met dit grote verlies

dag lieve Sanne
    in mijn hart blijf je altijd een warme plek houden

Elly
    clown JaDoe

• 08 Mei 2008 - 19:14

Henk Vlot Clown Tobi:

ik lees net het vreselijke bericht dat suan is overleden

het leven is niet eerlijk

familie heel veel kracht en strekte toegewenst

henk (tobi)

• 08 Mei 2008 - 19:50

Cindy Smulders:

Lieve allemaal,

Via een vriendin heb ik het verschrikkelijke nieuws vernomen.

Susan en ik hebben een heel aantal jaren geleden nog samen gewerkt als clown. De laatste jaren heb ik haar niet meer gesproken, maar ik herinner me haar nog goed. Een gezellige, spontane meid. Met het hart op de goede plek.
    Ongelooflijk dat dit kon gebeuren.

Via deze weg wil ik iedereen heel veel sterkte en kracht toewensen met dit enorme verlies!

Liefs Cindy

• 08 Mei 2008 - 20:35

Joost En Anouk:

Lieve Toon en familie

Langs deze weg willen wij jullie enorm veel sterkte en steun toewensen met dit grote verlies van susan.
    We denken aan jullie

Groetjes Joost en Anouk

• 08 Mei 2008 - 21:05

Bowie:

Lieve Sanne
    ik ken je via mama, ik mocht een dagje mee naar de Brink. Het was mooi om te zien hoe je daar met de mensen omging.
    je werd een vriendin van mama waardoor ik je ook beter leerde kennen. Ik heb ook al je verhalen gelezen over Peru, erg indrukwekkend. Het is gewoon niet te begrijpen dat zo'n mooie droom zo moet eindigen.
    Vroeger dacht ik altijd dat clowns niet dood kunnen gaan. Gek hè?
    Vandaag op mijn paardje in het bos gereden en heb veel aan je gedacht.
    Ik zal je nooit vergeten, je bent een heel mooi mens.
    Groetjes Bowie

• 08 Mei 2008 - 21:13

Judith:

Onvoorstelbaar...ik ben sprakeloos. Iemand met zo'n groot hart, zoveel energie en liefde.
    Heel veel sterkte voor familie en vrienden.
    We zullen je missen.

• 09 Mei 2008 - 00:18

Rosanne:

Toen ik het nieuws hoorde geloofde ik het niet!Had haar nog gesproken toen ze net uit het ziekenhuis kwam, het ging weer beter met haar, ze voelde zich alleen zwak. Ik heb Susan leren kennen in de 6 weken dat ik in Cusco was. In die tijd hebben we een erg leuke band gekregen. Susan was eerlijk, recht voor haar raap, fun to be with, en een geweldige danser. Ik heb ontzettend veel lol met haar gehad, maar ook goede gesprekken. Ze had nog zoveel wensen, zoveel goede dingen te doen! Ik kan dit absoluut niet geloven en vind het echt super erg!

Toon en familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Rosanne Vermeulen

• 09 Mei 2008 - 00:27

Marjolein Meijs:

koffers gepakt, klaar voor het verre Peru. je komt terecht op een project waar vele mensen voor achteruit deinzen. je komt in een land waar je niemand kent, mensen komen en gaan, en sommige van hen neem je mee in je hart. Maar jeetje, Susan, nu valt er niks meer mee te nemen voor jou. ik heb net je laatste weblog gelezen wat veranderd is in een condoleance-kaart. tranen niet te stoppen, want ook al waren we steeds in een groep om dingen hier in peru te ondernemen, enthousiasme en rust in je leven kenmerken je toch wel.
    Toon, fijn dat ik wat voor je heb kunnen betekenen de eerste dag, fijn dat je nu met vertrouwde grond onder je voeten en je eigen lieve mensen samen kan zijn.

iedereen, sterkte!

Marjolein

• 09 Mei 2008 - 09:04

Anja:

Lieve Susan
    Je was er met hart en ziel voor alle deelnemers en ook voor de mensen in Peru. Het is zo onbegrijpelijk dat je er niet meer bent, woorden schieten te kort.

Familie, Toon, vrienden,
    Heel veel sterkte.

Anja

• 09 Mei 2008 - 10:48

Kim Hendriks (clown :

Met nog kippenvel op mijn armen na het lezen van dit trieste bericht, wil ik ieder die Susan lief heeft heel veel sterkte toewensen.

• 09 Mei 2008 - 14:18

Manfred:

Ik ben sprakeloos, en tik dit stuk met een brok in mijn keel. Ik heb Susan in Peru leren kennen tijdens haar Spaanse en vrijwilligerswerk. Zo open, zo sociaal, makkelijk in de omgang. Iemand die je niet vaak tegenkomt. Ik heb ook Antoon meegemaakt tijdens die moeilijke dagen na de dood van Susan. De liefde die hij voor haar heeft. Dit had niet mogen gebeuren. Mijn gedachte gaan uit naar Antoon en de familie. Sterkte.

• 09 Mei 2008 - 14:26

Helene Van Limpt:

Je zou gewoon terug komen!! Nooit kwam in mij op dat je niet meer terug zou komen.
    Ik zal je missen als collega, als clown en als susan.
    Ik wens familie, vrienden, Toon heel veel sterkte met het verwerken van dit verdriet.

Helene

• 09 Mei 2008 - 16:22

Mirjam:

Je laatste keer clownen op de brink zal ik nooit vergeten. Het conctact wat je daar kreeg met deelnemers was intens, prachtig. Toen je reis naar peru. Voor jou (en voor ons hier die de weblogs lazen) intens en volgens mij voor jou ook echt prachtig. Nu dit.... intens dat zeker maar verre van prachtig.
    Voor familie, vrienden, Toon en een ieder die susan heeft gekend... sterkte in deze moeilijke tijd.

mirjam (collega de brink)

• 09 Mei 2008 - 17:34

Els:

Ik heb hier geen woorden voor! Sterkte allemaal.

• 09 Mei 2008 - 18:03

Rene En Nicole:

Beste Toon en familie van Susan,

Wij willen jullie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Rene en Nicole

Fam van Hoof
    Tilburg

• 09 Mei 2008 - 18:55

lieve Susan,,

Ik kan het nog steeds niet bevatten...
    Ik heb je nog zoveel te vertellen , en dat kan gewoon niet meer..
    Ik ga je een brief schrijven die je mee kan nemen op je reis naar de sterren..

elke dag weer lees ik op je sie , ik blijf lezen blijf de foto's bekijken maar nog snap ik het niet...

lieve Susan vandaag heeft Watje weer een grootse knuffel gehad..

• 09 Mei 2008 - 19:14

Truus :

Lieve Susan

Tot op het laast was je via de mail bij ons. Nu is plotseling alles stil geworden. Ongelooflijk hoe ziek je geworden bent. Het doet pijn te weten dat je nooit meer terug zult komen. Susan ik zal je nooit vergeten. Je was een lieve fijne meid. Rust zacht.

Ouders, Ingrid en Barry, Toon en allen die haar lief waren wens ik heel veel sterkt en kracht dit grote verlies te kunnen dragen.

Truus en Ad

• 09 Mei 2008 - 19:59

Rik Konings:

STILTE

het is stil in mij

waar ben jij?

zoveel moois, rijkdom, passie, enthousiasme, attent, vriendelijk, open, gedrevenheid, een droom, liefde en geluk ...

In het ruisen van de bladeren hoor ik je stem

In de warmte van de zonnestralen voel ik je kracht

De lach van spelende kinderen veranderd in jouw schaterlach

Een zwaan die sierlijk voorbij zwemt

Het kabbelende water dat zijn energie nooit verliest

jij bent hier

In mijn hart voor altijd

STILTE

Jo, Annie, Ingrid, Barry en Antoon mijn oprechte deelneming met het overlijden van Susan. Ik heb gistermorgen in de Sacre Coeur in Parijs een kaars voor Susan laten branden, een uur later vernam ik het vreselijke nieuws van Marjan. Wens jullie alle kracht toe.

Rik Konings

• 09 Mei 2008 - 20:52

Jarno & Mo:

Zoveel ongeloof en zoveel verdriet..
    Het is gewoon onbegrijpelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Lieve Susan, rust zacht!

Wij willen de familie, Toon, vrienden en iedereen die Susan heeft mogen kennen
    ontzettend veel sterkte wensen.

Veel liefs Jarno & Mo

• 09 Mei 2008 - 21:15

Kristi Koedam:

Via het Severinus vernam ik het bericht van het overlijden van Sanne.

Susan was voor mij een fijne collega waar ik met bewondering naar heb zitten kijken als zij als clown Bibi" met de deelnemers aan het werk was
    Het is niet te vatten dat dit nu voor goed voorbij is. Sanne je was een prachig mens.

Langs deze weg wil ik de familie heel veel sterkte toewensen voor de komende tijd.

• 09 Mei 2008 - 22:10

Anniek En Kirsten:

Lieve familie, vrienden van Susan en Toon,

Het nieuws heeft ons net bereikt dat Susan is overleden. We hebben Susan in Cusco leren kennen en hebben twee maanden met haar opgetrokken. Ze was een open fantastisch enthousiast en enorm gedreven meid. Wat vreselijk dat dit gebeurd is.

Heel veel sterkte met dit verlies,
    We zijn in gedachten bij Susan.

Liefs,

Anniek en Kirsten

• 10 Mei 2008 - 07:16

Hedwig En Cees:

Lieve, lieve Jo, Annie, Ingrid, vrienden en familieleden

Geschokt en heel verdrietig zijn wij!

Gelukkig kwam ik Susan nog tegen bij de lessen Spaans op maandagavond, zich voorbereidend op haar reis naar Peru. Wat straalde ze haar passie uit, toen ze voor de laatste keer het leslokaal verliet. Die herinnering blijft altijd bij mij.

Onbeschrijflijk!

Dat al de herinneringen voor haar liefdevolle werk, jullie kracht mogen geven om verder te gaan.

Heel veel sterkte en liefs van

Cees, Hedwig, Jorg en Denise

• 10 Mei 2008 - 10:11

Kaat:

"Susan tot over 5 maanden, hil veul plezier, 't ga je goe en makt er iets skôns van in Peru!"

Nu ben ik sprakeloos, het is onwerkelijk en niet te bevatten dat deze droomreis je laatste reis zou worden.

Susan, ik ben blij dat ik je heb mogen leren kennen als een meid met veel energie, levenslust, wilskracht en leuke grappen. Ik zal je missen!

Dag lieve Susan.

Famie, Toon, vrienden en iedereen die Susan lief heeft, heel veel sterkte toegewenst.

Kaat.

• 10 Mei 2008 - 10:28

Remco & Tamara:

Wij willen familie en vrienden heel erg veel sterkte wensen met het verlies van Susan.
    Veel te jong, veel te snel en onbegrijpelijk.

Nogmaals heel veel sterkte.

Remco & Tamara (vrienden van Ingrid en Barry)

• 10 Mei 2008 - 11:15

Karin:

Susan we gaan je missen op de Brink. Helaas ga ik je nooit meer samen met Toon ontmoeten in het dorpsplein, wat toch een steeds bekender plaatje voor me werd. Ik hoop dat je je plekje vindt en dat je over onze schouders mee blijft kijken.
    Toon, familie en vrienden ik vindt het verschrikkelijk dat jullie niet meer van deze lieve meid mogen genieten. Gelukkig hebben we allemaal mooie gedachten aan haar die nooit meer zullen verdwijnen.
    Sterkte bij dit grote verlies.

Liefs Karin Deenen

• 10 Mei 2008 - 11:30

Hedy Lapre´:

Beste moedige Susan,
    Afgelopen dinsdag belde Marielle me op: ik kreeg te horen wat er met je was gebeurd... verbijsterd, onwerkelijk, nee zoiets kan gewoon niet!
    Ik ken jou van Theaterkoor After Eight, daar was jij die leuke spontane stoere meid en "dikke maatjes" met Marjan.
    Dat je naar Peru bent gegaan met jouw missie vond ik helemaal fantastisch. Vond het al zo bijzonder dat je indertijd die clownsopleiding ging doen, en hoe enthousiast je erover vertelde toen je terug was en over alle plannen wat je ermee wilde gaan doen. Vond het een hele mooie levensinvulling.
    Nu moet je je missie ergens anders volbrengen...
    Wij wensen jouw familie, Toon, vrienden en collega´s en maatje Marjan heel veel sterkte!
    Hedy Lapre´ & Frans van den Berg,
    Silke & Stijn

• 10 Mei 2008 - 19:41

Christ & Ilse:

Beste ome Jo, tante Annie en Ingrid, Barrie & Toon,

Net terug in Nederland horen wij zojuist het ontzettend trieste bericht dat Susan is overleden. Even staat de wereld stil. Ongeloof overheerst. Iemand die zo positief in het leven stond en zoveel voor anderen heeft betekend...

Wij wensen jullie ontzettend veel kracht om dit verlies de komende moelijke tijd te kunnen dragen.

Christ & Ilse Klinkenberg

• 10 Mei 2008 - 20:12

Anouk:

Dag lieve Susan.....

4 jaar hebben we samen veel lol beleefd bij KIKA veldhoven. Ik hebje daar leren kennen als een lieve en oprechte meid, met een hart van goud!

Het laatste jaar was je de lieve juf van Elke... ze heeft het nog steeds over je..

Sprakeloos was ik, toen ik het nieuws hoorde.....zo verschrikkelijk ....zo oneerlijk...
    Ik kan het nog steeds niet bevatten.

Beste Familie en vrienden van Susan,
    Ook al ken ik jullie niet....
    ik wens jullie alle kracht en sterkte toe voor deze moeilijke periode...

Liefs Anouk

• 10 Mei 2008 - 20:34

Roswitha:

lieve mensen,

susan's overlijden komt bij iedereen als een donderslag bij heldere hemel.
    dat kan ook niet anders, wanneer iemand in de bloei van haar leven uit het leven dat haar nog zoveel te bieden had wordt weggerukt.

ik heb susuan leren kennen via het kikakamp Veldhoven en heb haar als leidster van 1 van mijn kinderen als een zeer spontane en lieve meid ervaren.
    een vrouw met haar hart op de goede plek die veel goeds wilde doen en betekenen ook(vooral) voor kinderen die het heel wat minder voor de wind ging in alle delen van de wereld.

het is verschrikkelijk dat ze op deze manier uit al jullie en onze levens is wegghaald.
    mij gedachten gaan uit naar alle dierbare uit susans omgeving en ik wens iedereen heel veel sterkte in deze en nog komende moeilijke tijd.

lieve Susan,

ik wens je een veilige laatse reis en heel veel liefs wil ik je mee geven.

Roswitha van den Hurk en kinderen.

• 10 Mei 2008 - 21:04

Annie, Clown Annabel:

Beste Familie en vriend Toon,

Wat een afschuwelijk bericht, niet te geloven dat dit kan.............Een gezonde energieke vrouw die nog zoveel wilde met haar leven.Ik heb Susan leren kennen tijdens de opleiding van miMakkus en zal haar blijven herinneren als een warm, betrokken, creatief mens met een groot hart.Lieve Familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Annie Albers (clown Annabel)

• 11 Mei 2008 - 11:10

Erik:

Dag lieve Susan,

Via KIKA kinderkamp heb ik jou leren kennen. Het jaar dat wij samen een groep hebben mogen leiden is onvergetelijk! Jouw enthousiasme en positivisme was aanstekelijk!

Het is verschrikkelijk oneerlijk dat iemand met zo'n goed hart dit moet overkomen.

Ik wens de familie en Toon heel veel sterkte!

Erik Gilden

• 11 Mei 2008 - 11:45

Marjan:

Hee vrouwke,

Het leven is niet meer hetzelfde zonder jou. We deelden alles samen, hoe moet dat nu verder?
    Lieve, lieve Susanneke, ik zal je missen en je nooit vergeten.

Toon, familie, lieve vrienden en iedereen die haar kende: Veel sterkte!

Liefs, Marjan -x-

• 11 Mei 2008 - 13:03

Esther :

Lieve Susan,

Je had nog zoveel voor anderen willen betekenen.
    Iedereen kon altijd op jou rekenenen.

Je had nog zoveel mooie dromen
    Waarom wordt jij dan ineens uit het leven weggenomen?

Heb heel veel geleerd van jou enthousiamse en omgang
    Ik neem dat mee, mij hele leven lang

Lieve Susan, ik zal je ontzettend gaan missen
    In mijn gedachten zal ik je nooit uitwissen

Je begint aan je reis naar het eeuwige leven
    Een mooie gedachte aan jou is hier overgebleven

Liefs, Esther Schrijvers

• 11 Mei 2008 - 14:14

Maud Wintermans:

Dat zo'n lief iemand die zoveel voor anderen doet zo'n ontzettende pech moest hebben!
    Ik kan aan niks anders denken.
    Pap en mam wezen me op deze site en het is een kostbare herrinering aan haar reis.
    Heel veel sterke voor jullie allemaal.

Liefs Maud

• 11 Mei 2008 - 16:18

Arno Huibers:

Lieve Susan, de titel boven je weblog... clownbibi waar ben jij nu?
    Voor iedereen die jou in hun hart hebben gesloten is het een niet te bevatten vraag... clownbibi, waar ben jij nu? Voor de clowns van miMakkus, je miMakkers, betekent het dat we aan je verplicht zijn om je enthousiasme, je liefde voor je clown, je vrolijke en aanstekelijke lach met ons mee te nemen in ons clown zijn. Zodat het als een zaadje op tal van andere plekken voor tal van andere mensen die de glimlach zo hard nodig hebben, wordt geplant. Zodat jij op die manier in tal van harten terecht komt... Een troost is het niet, daarvoor voelt het als te onrechtvaardig, maar het is mijn manier om een heel klein beetje te antwoorden op Clown Bibi waar ben jij nu... in mijn clownshart miMakkertje, in mijn clownshart.
    Je bent de moed aangegaan om samen met me te experimenteren in een onontgonnen terrein... je wilde clown zijn voor mensen die niet met taal en direct herkenbare gevoelens kunnen communiceren. Met een glimlach de ziel van die ander ontmoeten.
    Ik neem je mee in mijn hart op weg om zoveel anderen nog te inspireren. Dank je voor wie je was, voor wie je bent? Clownbibi hier ben je nu, gesloten in zoveel harten van mensen die je lief zijn.

Arno Huibers

• 11 Mei 2008 - 17:16

Kim Wintermans:

Lekker rennen in ons blootje schelpen zoeken op het strand, varen in ons rubberbootje en overal zat zand.

Als ik aan vroeger denk, denk ik aan jou Suus en Ingrid en Maud en ik, samen in het badje...het staat zelfs nog op film. Altijd gek doen, giebelen en gekke bekken trekken, toen al een clown. Nu na jaren zie ik je weer op foto's hier op deze mooie site. Maar wat had ik deze site graag bekeken zonder tranen in mijn ogen en verdriet. Verdriet vooral voor je vriend Antoon en je lieve ouders en Ingrid en Barry. Wat een vreselijk bericht.

Woorden kunnen nooit uitdrukken hoeveel we met jullie meeleven, Jo, Annie, Ingrid, Barry en vooral ook Antoon. Met heel ons hart alle sterkte gewenst.

Kim Wintermans, Johan, Julie en Maartje

• 11 Mei 2008 - 17:24

Marieke Deenen:

hey fam van susan en toon
    heel veel sterkte met dit verlies!
    groetjes marieke deenen

• 11 Mei 2008 - 17:53

Ingrid:

Vandaag heeft mij het verschrikkelijke bericht bereikt dat Susan is overleden. Ik heb haar leren kennen als een spontane collega clown en ontzettend aardig persoon. Ik wens de familie en haar partner heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

• 11 Mei 2008 - 19:19

Frank En Elles:

Het laatst hebben we Susan op de housewarming/verjaardagen van Barry en Ingrid gezien. Vol met mooie plannen, ideale ideeën, wat een energie heeft die meid. Vol gaan voor het leven van kinderen die geen kans lijken te hebben.
    Open staan voor die ene glimlach die ze verdiend en uiteindelijk ook krijgt.
    Háár sterretjes kijken nu omhoog naar die ene sprankelende ster......

We wensen Ingrid, Barry, pa en ma de Bruijn, oma en Toon heel veel sterkte met dit grote verlies.

Frank en Elles

Maar ook....
    Zoveel liefde.....
    zoveel warmte....
    zoveel mooie herinneringen...

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en kracht!
    Toon en Marie-José Hermens

• 11 Mei 2008 - 21:22

Jolijn Van Mierlo:

Ik heb bij Susan in de klas gezeten bij activiteitenbegeleiding.
    Ik las het gisteren in de krant. Verschrikkelijk....
    Ik herinner Susan eigenlijk als altijd vrolijk wanneer ik terugdenk aan de klas.

Ik wil familie en vrienden heel veel sterkte toe wensen met dit grote gemis.

Jolijn

• 11 Mei 2008 - 23:14

Annika:

Nog steeds niet te bevatten..

Ik heb Susan maar een korte tijd gekend in Peru, maar toch was het lang genoeg om te weten dat het een leuke en lieve meid was met een groot hart.

Ik wil via deze weg Toon, de familie en vrienden van Susan heel veel sterkte toewensen.

• 12 Mei 2008 - 06:13

Mieke:

wat kun je nu nog zeggen? behalve dat dit toch eigenlijk niet kan/mag. Ik wens de familie en Antoon heel veel kracht, nu en vooral in de tijd die komen gaat wanneer het gemis nog meer voelbaar wordt.

• 12 Mei 2008 - 07:11

Bert Alessie:

In het leven zijn er soms momenten dat woorden tekort schieten. Zo ook nu.....

Het bericht horende dat Susan tijdens haar missie was overleden raakte me diep. Vanuit m'n dirigentschap van After Eight heb ik geruime tijd met haar kunnen werken Ik blijf Susan herinneren als iemand die stond voor hetgeen ze wilde en inzette.

Ik wens 'n ieder veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bert Alessie.

• 12 Mei 2008 - 11:11

Fenne:

Lieve Susan,

Een week later is het nog steeds onwerkelijk…..

Je was een clown met weinig woorden, maar had zoveel te vertellen…
    Je wilde iets speciaals voor mensen betekenen en dat deed je met zoveel passie en talent, dat je een onuitwisbare indruk hebt achtergelaten.

Je reis naar Peru was een droom voor je. Eentje, die echt Susan was; er zijn voor anderen die het minder makkelijk hebben. Eerst als vrijwilliger in het weeshuis en daarna als clown. Je mooie verhalen vertellen dat je goed op weg was….

Ik had nog graag zoveel meer van je willen horen, zien, leren en genieten.
    Je was een bijzondere vriendin en hebt een speciaal plekje bij mij.

Ik zal je ontzettend missen en nooit vergeten.

Familie van Susan, Toon, Marjan en iedereen die Susan kende: heel veel sterkte met dit grote verlies.

Veel liefs,
    Fenne

• 12 Mei 2008 - 11:33

Juta:

Woorden schieten te kort. Ik heb je gekend als een hele lieve, vrolijke meid.
    Ik wil hierbij de familie en vrienden veel sterkte toewensen.

• 12 Mei 2008 - 12:38

Carlo Vd AB:

Ik las het in het E.D. en hoorde het van Joyce. Ik wil iedereen die Susan heeft gekend en m.n. familie condoleren met dit grote verlies.

• 12 Mei 2008 - 13:54

Cindy:

Alweer 5 jaar geleden, een eerst lustrum, is het dat we samen de opleiding deden voor mimakkus clown. Ik vond het fijn om met je te werken. Hoewel ik nu al een tijd niet meer werk als clown en ik je ook al een tijd niet gezien heb, ik voel een verbondenheid. We zouden elkaar wel weer eens zien zeiden we. Ik vond het zo te gek voor je dat je je droom ging waarmaken!!!! Ik hoop dat je genoten hebt zoals iedereen van jou genoot als er contact was. Zo intens, zo lief, zo eerlijk en echt dat was en zul je voor mij altijd zijn.
    Dag lieve Sanne,
    liefs
    Cindy, clown Lieve

• 12 Mei 2008 - 14:02

Mariolanda:

Lieve familie,
    Woorden schieten tekort.
    Heel veel sterkte toegewenst.
    Mariolanda

• 12 Mei 2008 - 15:27

Nienke:

wat een schrik als je haar de vorige week nog in het ziekenhuis hebt gezien en haar hebt gesproken...
    Familie, vrienden en kennissen: heel veel sterkte

Nienke van Geenen, cusco

• 12 Mei 2008 - 15:31

Susanne Van Lee:

Onbegrijpelijk.

Het is voor mij al weer een hele tijd dat we elkaar hebben gezien. We hebben samen heel wat beleefd in het eindhovense. Ook ben ik samen met jou begonnen in het AC. van de Severinus Stichting. Ooit besloten we ervoor te kiezen dat een van ons sanne zou gaan heten en de ander susan. Jij koos voor sanne. Later zijn onze wegen uit elkaar gegaan.

Nog niet zo lang geleden heb ik je gezocht op hyves. Niet gevonden. Ik wilde je het bericht over jose, onze toemalige vriendin, vertellen.

.........En dan nu dit vreselijke bericht.

Ongelofelijk veel sterkte allemaal.
    Susanne van lee

• 12 Mei 2008 - 15:45

Susanne Van Lee:

Hoe is het mogelijk eerst jose en nu jij???

• 12 Mei 2008 - 17:02

Frans Van Gassel:

Ingrid,
    Sterkte met het verlies van je ondernemende zus.

• 12 Mei 2008 - 19:14

Ouders Rosanne Verme:

Woorden zijn vaak zo afgekloven
    als beenderen in de woestijn
    Herkauwend proef ik
    dat ze ontoereikend zijn.

Wij wensen jullie heel veel sterkte toe.
    Onze Rosanne heeft jullie dochter/zus/vriendin in haar hart gesloten.

• 12 Mei 2008 - 19:38

Eric Van't Hof:

Lieve mensen
    Heel veel sterkte met het verlies van Sanne!
    Ook ik als (oud) collega heb haar leren kennen als een warme, lieve meid die zeer positieve manieren had om de verstandelijk gehandicapten mensen te verblijden.
    En zo'n nieuws komt natuurlijk erg hard aan.....
    Sanne rust zacht

Liefs
    Eric

• 12 Mei 2008 - 19:49

Jeroen Eppink:

Geen woorden, slechts stilte.
    Een bijzonder mens niet meer onder ons.
    de hemel heeft een engeltje met een rode neus..
    In gedachten, blijft je MOED leven!

Wens iedereen, veel sterkte, dit verlies te dragen.

• 12 Mei 2008 - 21:50

Gabrielle V. Deursen:

Lieve Susan,

Vol ongeloof het bericht van je overlijden gelezen. De laatste dagen veel terug gedacht aan de tijd dat je werkte als clown voor ESL. Samen met Joyce en ook alleen veel kindershows gedaan bij allerlei gelegenheden. Naast je werk bij de Severinus was dit je hobby. Dat je deze hobby zo hebt uitgebouwd, met zoveel passie, doet me goed. Dat dit zo moest eindigen is heel verdrietig. Ik wil je bedanken voor alle keren dat je hebt opgetreden en de mooie tijden toen. Ik hoop dat je op een andere plek nog vele harten sneller zult laten kloppen. Ik denk n.l. met veel plezier aan die tijd terug.

Rust zacht Susan.

Familie en vriend van Susan, heel veel sterkte met haar verlies.

Gabrielle van Deursen

• 12 Mei 2008 - 23:13

he susan,
    ik lees je site al wel voor de tigste x het lijkt nu pas door te dringen dat we je donderdag bij je laatste reis gaan begeleiden. Alle herrinneringen gaan aan me voorbij. Op het werk maar ook met de carnaval altijd tijd voor een praatje, grapje en een lach. Ik waardeerde je als collega en gewoon als susan al 10 jaar lang. Als ik aan je denk krijg ik tranen in mijn ogen meid ik ga je missen! Maar ben zeer blij dat ik je heb gekend.

• 13 Mei 2008 - 08:10

Maria Dekkers:

Ik zat bij Susan op spaanse les. Toen ik de reden hoorde waarom ze spaans aan het leren was vond ik dit zo'n mooi initiatief dat ik besloot om haar te steunen ook al kende ik haar maar amper dit zegt iets over Susan!!!!!Haar bedankje met foto staat nog steeds op mijn bureau en blijft nu staan. Familie en vriend heel veel sterkte.

• 13 Mei 2008 - 08:24

Christel En Nicole:

De afgelopen dagen kwam het besef dat we je nooit meer zullen zien, wat raar, wat een gemis en wat een verdriet.
    Theo en Wilkin zijn thuis gekomen en we vertelde hen dat de clown van de Truckrun overleden was en de Sanne die hier wel eens op bezoek kwam.
    Ze snapten het niet meteen maar iedere keer weer kwamen ze er op terug.
    Theo zei gisteren toen hij uit de douche kwam heej Christel ik ken een mooi liedje voor Sanne: Ze was maar een clown maar nu is ze dood begon hij te zingen.
    Mooi dat een gehandicapte jongen zijn gevoel zo op die manier onder woorden brengt.
    En Nikita die me steeds zakdoekjes komt brengen en komt vragen of ik verdriet heb van Sanne.
    Lieve Sanne, je leefde altijd zo mee met ons gezinshuis en het leek je ook wel wat om kindjes in huis op te vangen of zo nu en dan oppassen op onze kinderen als wij een weekendje vrij zouden zijn.
    We zouden het er nog wel eens over hebben als je terug zou zijn uit Peru.
    Lieve Sanne, je was de enige (van alle vriendinnen die ik had) die ook nog na mijn scheiding bleef komen en die ook vond dat Nicole er nu bij hoorde.
    En dat voelde zo fijn!
    We missen je lieve meid.

Liefs van Nicole en Christel
    Bowie Nikita Theo Wilkin.

• 13 Mei 2008 - 09:16

Angelique (stinze5):

Ik schrok me rot van dit bericht, ik vind het verschrikkelijk, iemand zo jong.
    Ik wil de familie en antoon hierbij heel veel sterkte toewensen voor nu en de komende tijd.

• 13 Mei 2008 - 12:45

Jan En Betty :

Als een donderslag bij heldere hemel,
    want dat was het zaterdagochtend toen we het bericht in de krant gelezen hadden.

Onbegrijpelijk

onze gedachten zijn bij jullie,
    heel veel sterkte.
    Jan en Betty van der Sanden-Dahmen.

• 13 Mei 2008 - 14:08

Wieteke:

Lieve Susan,

Ik ken je al sinds ik mij kan herinneren. Vanaf dat wij 4 jaar waren, zijn wij al vriendinnen. Ook zaten wij vaak bij elkaar in de klas. We hebben veel samen meegemaakt. En we hebben altijd contact gehouden, ook al gingen wij allebei soms een andere weg. Als wij elkaar zagen was het altijd weer vertrouwd.
    Jij vertelde altijd zo enthousiast en overgave over je werk en wat je deed, het was altijd leuk om naar te luisteren. Ik vind het zo knap wat je allemaal deed voor mensen en de uitdagingen die je allemaal aanging. Je genoot van je leven. Ik zal je heel erg missen en je nooit vergeten.

Ik wil Toon, Jo en Annie de Bruijn, Ingrid en Barry en ook alle vrienden van Susan veel sterkte wensen de komende tijd. Ik zal aan jullie denken.

Liefs Wieteke

• 13 Mei 2008 - 14:44

Christel:

Vandaag even Henkie geknuffeld namens jou....

• 13 Mei 2008 - 16:37

Jan En Riny:

beste fam de Bruijn Antoon en Fam van Kollenburg woorden schieten te kort bij dit grote verdriet,jammer Susan dat we je maar zo kort gekend hebben. in gedachten zijn we bij jullie,Antoon en familie,heel veel sterkte gewenst met dit intense verdriet

• 13 Mei 2008 - 18:20

Marcel En Carla:

Wat een verschrikkelijk bericht.Heel veel sterkte, we denken aan jullie.
    Carla en Marcel Martherus,miMakkus clowns

• 13 Mei 2008 - 18:24

Agnes Van Roosmalen:

Lieve familie de Bruyn
    wat onwerkelijk en verschrikkelijk verdrietig.
    Ik wens jullie allen heel veel sterkte om te kunnen gaan accepteren dat Sanne er niet meer is.
    Ik heb haar als coordinator van de Brink enkele jaren meegemaakt als iemand met heel veel hart voor haar verstandelijk gehandicapte medemens.
    En verder als een in en in goede vrouw.
    Ik kan er helaas a.s donderdag niet bij zijn, in gedachten leef ik mee

Agnes van Roosmalen

• 13 Mei 2008 - 22:35

Wout De Wit:

Beste familie en vrienden van Susan,

Via Wieteke ben ik een paar keer in contact gekomen met Susan en daardoor wist ik ook van haar enorm bewonderenswaardige reis naar Peru. Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat haar dit is overkomen, terwijl zij juist met iets heel bijzonders bezig was.

Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Susan.

Wout de Wit

• 14 Mei 2008 - 07:04

Dimphy (KIKA):

Lieve famillie en vrienden,

Totaal onbegrijpelijk!
    Susan kende ik via KIKA en ben erg blij dat ik haar heb mogen leren kennen!
    Ze liet zien hoe fijn het is om met kinderen te werken..Ze was altijd erg open naar anderen.

Ik wens jullie allemaal erg sterkte toe in deze moeilijke tijd!

Dimphy

• 14 Mei 2008 - 08:51

Nicole:

Hoi Sanne,

Ik was gister met Christel bij jou om afscheid te nemen van je.
    Jou heb ik leren kennen door Christel.
    In het begin moesten we een beetje aan elkaar wennen maar Christel sprak alleen maar goeds over jou.
    Weet je nog dat ik mijn tas bij jou vergeten was en jij die kwam brengen.
    We bleven maar kletsen en jij moest zo lachen om Nikita, die steeds maar wegliep.
    Toen kwam de tijd dat we elkaar beter leerde kennen en we vonden het zo fijn dat we bij je groepje hoorde toen die avond, om afscheid te nemen toen je naar Peru ging.
    Ondertussen leerde we Toon kennen.
    Toen je in peru was volgde we je en we zouden zo graag jou hulp hebben bij ons werk en misschien konden we ook wel samen vanalles delen, over het werk met de kids en ook gewone dingetjes, want met jou konden we echt over alles praten, niks was te gek.
    Zomaar kwam er langzaam een echte vriendin in ons leven.
    Gister vond ik het zo moeilijk om Toon te zien, want je hebt echt geen woorden, die vallen opeens weg, ookal ben ik zo´n kletskous, en je vriendin Marian die zich zo sterk houd, en iedereen die om je heen was, hopelijk kunnen we nog iets voor hun betekenen.
    Ik hoop dat je heel gelukkig bent waar je nu bent en ik ben wel blij dat ik je heb mogen kennen.

Liefs van Nicole.

• 14 Mei 2008 - 10:11

lieve Susan,,

Vanavond kom ik met mijn moeder samen even naar je toe om afscheid te nemen..
    Terwijl ik dit schrijf besef ik het nog steeds niet..
    Ik die naar Susan gaat om afscheid te nemen , zo onwerkelijk , zo niet eerlijk..
    Meid gister zag ik een heel helder sterretje die mooi stond te blinken , was jij dat misschien..

Tot vanavond lieve Susan

• 14 Mei 2008 - 10:15

Monique Leenhouwers:

Via deze weg wil ik u van harte condoleren met dit grote verlies. Ik wens jullie veel kracht en sterkte toe. Sanne laat een grote leegte achter

• 14 Mei 2008 - 11:20

Frans( Clown Joris):

Beste familie en vrienden van Susan.
    Ik wens jullie heel veel sterkte en steun bij dit grote verlies.

• 14 Mei 2008 - 11:41

Ilse Jeurninck:

Ik wens alle mensen die Susan liefhebben de kracht toe om dit afscheid te dragen. Ik ken Susan van haar werk als clown bij de Verwendagen bij Stichting ORO. Het artikel dat verscheen in het ED over haar vertrek naar Peru heeft mij aangezet om ook deel te gaan nemen aan een clownsreis in Italie. Ik zal haar in gedachten bij me dragen... liefs Ilse Jeurninck

• 14 Mei 2008 - 13:43

Mieke V.d Boogaard:

Susan, leeftijdsgenootje van mij, ik ken je niet, maar zo'n bericht raakt iedereen, ik heb tranen in mij ogen op het moment.Ik wil familieleden en allen die dicht bij Susan stonden heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Mieke Stulp 6

• 14 Mei 2008 - 14:40

Mariet Ambrosius:

Het was een voorrecht Susan te mogen ontmoeten, leren kennen en met haar te werken.
    Heel veel herinneringen schieten nu al meer dan een week door mijn hoofd. Het hadden er nog veel meer moeten worden.
    We gaan ons de komende tijd pas echt realiseren wat voor grote leegte Susan achterlaat, het is nu nog nauwelijks te bevatten.
    Misschien een kleine troost; herinneren is een vorm van ontmoeten.
    Toon, familie en vrienden, heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

• 14 Mei 2008 - 19:38

lieve Susan,,

Vanavond bij je geweest , veel tranen gelaten en gezien van mensen die jou dierbaar zijn..
    Ook je vriend Antoon gezien , niet wetend wat ik tegen hem moest zeggen maar vind het zo fijn dat ie er was voor je en er nog is voor je. Een fijne gedachte dat je niet alleen was maar bij iemand waar je heel veel van houdt..
    En dan Marjan , jemig wat houdt ze zich groot en wat een verdriet..
    Wat een supervriendin Susan..

Susan morgen gaan we je echt gedag zeggen maar geen vaarwel want als mijn tijd er is zoek ik je meteen weer op..

kus joyce

• 14 Mei 2008 - 22:04

Julia From Cusco:

Dear family of Susan, dear Toon,

I have met Susan here in Cusco. She was my best friend here and we spent what were the best two months of my life. I was the first of our group to leave Cusco. Now I am back in Germany and I got the horrible message of Susan's death.

Susan was one of the finest persons I ever met, even if I knew her only for two months, she was very important for me.

I know I can not even imagine your pain and suffering. I can only say that I mourn for Susan with all my heart.
    May she find the next world an even better place than this one.

I wish you that you will overcome the pain one day and keep all the happy memories that Susan left on this earth.

With all my compassion and best wishes,

Julia Weiskopf
    from Ulm, Germany

• 15 Mei 2008 - 00:02

Moniek, Cusco:

Beste familie, beste Toon,

Via deze weg wil ik jullie ontzettend veel sterkte wensen bij dit grote verlies. Onwerkelijk allemaal.. Ik heb Susan hier in Cusco leren kennen als een ontzettend aardige meid die ik nooit zal vergeten.

• 15 Mei 2008 - 12:30

Toine:

Banden van liefde zijn niet te verbreken,
    ook niet door de dood..........

Beste ouders,zus,zwager en vriend van Suzan,heel veel sterkte en kracht gewenst. Het is niet te bevatten.
    Toine

• 15 Mei 2008 - 13:32

Janine Van Sas:

Lieve familie en vrienden van Susan,

Onvoorstelbaar, dit nieuws.
    Ik heb vóór Susan gewerkt bij Chaska Wasy, en kijk nu op haar site om te lezen hoe het met haar gaat.

Woorden schieten tekort, enkel is er stilte. Sterkte en kracht gewenst, in deze vreselijk zware tijd.

Susan, ik hoop dat je rust mag vinden, waar je ook bent. Weet dat je met je laatste werk, veel kinderoogjes hebt doen stralen. Licht is voor altijd, jij ook.

Janine

• 15 Mei 2008 - 13:39

Roswitha:

Lieve Allemaal,

Susan heeft een prachtig en liefdevol afscheid gekregen, ik heb het als zeer indrukwekkend ervaren, en nog steeds kon je de liefde die Susan uitstraalde alom voelen.

helaas moeten wij haar hier missen maar boven hebben ze er een prachtige engel bij.

lieve familie, Toon en Marian, nogmaals heel veel sterkte toegewenst.
    ik hoop dat jullie kracht kunnen putten uit alle mooie herinneringen die jullie aan Susan hebben, en dat de liefde die jullie voor haar voelen jullie voor altijd zal binden.

stay strong!

• 15 Mei 2008 - 14:03

lieve Susan,,

Tranen vloeien al de hele dag , tranen van verdriet en tranen van herinneringen..
    Wat waren er veel mensen voor je vandaag , zoveel mensen die jou in hun hart hebben gesloten..
    Ik heb een beschermengeltjes munt op je kist gelegd , met een leeuw erop , Angel of courage.. Voor jou mits ie niet eraf is gerold , zou wel weer wat voor ons zijn..
    Lieve meid vanavond kijk ik weer naar de sterretjes en weet zeker die mooie helderste ster zul jij zijn..
    Jouw kleine Watje wilde gister niet geknuffeld worden door mij , hij voelde het aan denk ik..
    Vandaag weer een poging wagen..

en meid , die twee verschillende sokken , van binnen moest ik lachen want ik wist dat ik ze aan had op dat moment en elke dag...

lieve lieve Susan , ik had wel gedacht dat ik het een klein beetje ging beseffen maar dat doe ik niet , ik denk dat ik het niet toe durf te laten..
    Het is gewoon zo oneerlijk..

Fusalia , hou je taai meid

dikke kus joyce

• 15 Mei 2008 - 14:25

Christel:

Lieve Sanne, wat een prachtig afscheid met zoveel lieve mensen om je heen die zoveel om je geven.
    En wat hebben veel mensen mooie woorden over je gezegd (Vera omschreef precies zoals ik je ook zag op de Brink) en daarbij zag ik je voor me, spelend op een speeldoosje voor de bewoners.
    En Ad die vertelde over het idee iets op te starten voor gehandicapte kindjes binnen de stichting, dat hadden wij graag op willen zetten maar dat ging helaas niet.
    En toen ik ook bloemen voor jou mocht dragen vandaag naar de begraafplaats moest ik ook even in mezelf lachen.
    Ik dacht; zo meteen struikel ik hier met die bloemen en meteen zag ik jou voor me die daar dan vanuit de hemel hard om zou moeten lachen.
    Want hoe klunzig wij soms waren op de Brink en dingen lieten vallen of gewoon onhandig waren. Weet je nog toen ik met een dienblad vol kopjes door de gang lag?
    Eerst schaamde ik me rot maar toen ik jouw gezicht zag begonnen we allebei keihard te lachen.
    De woorden van die mevr die jouw communie had gedaan vroeger raakten me ook diep en ik besefte dat Bowie ook wel een beetje op jou lijkt (zoals ze vertelde hoe je als puber was)
    Ze wil zich gaan verdiepen in de toekomst om ook zoiets als jou te gaan doen (het clownen)
    Ze heeft in ieder geval een heel prachtig voorbeeld van een heel mooi speciaal mens.
    Wat mooi de Roemeniegroep bij de begraafplaats, je zong dat liedje van Luna wel eens bij de bewoners, echt erg mooi wast dat vandaag om te horen.

We blijven aan je denken lieverd en aan iedereen die zo veel van je houdt.

Liefs Christel

• 15 Mei 2008 - 17:06

Annemarie Koolen:

Tijdens onze reis naar Peru ontmoetten we Antoon in de taxi van het vliegveld in Lima naar het hotel. Antoon vertelde dat hij zijn vriendin ging opzoeken in Cuzco, de stad waar ook wij naar op doorreis waren. Hij vertelde over dat zijn vriendin bij de Severinus werkte. Zelf kom ik uit omgeving eindhoven, Severinus klonk bekend in de oren, er werkt ook familie van me. Twee dagen later kwamen we Antoon met Susan tegen op straat in een gezellige wijk in Cuzco, op weg voor wat eten. Susan had de naald van het infuus nog in haar arm, maar was uiterst vrolijk en druk vertellende van hoe en wat en ze gaf tips over waar we zeker moesten gaan eten. We hebben haar en Antoon veel plezier gewenst samen en gedag gezegd. Eenmaal thuis vernam ik van mijn familie het treurige bericht dat tijdens onze vakantie een meisje van de Severinus in Cuzco overleden was. Toen dacht ik...dat kan niet waar zijn..het zal toch niet?.. zoekend met google heb ik deze site dan gevonden, en jawel ik herken susan van de foto, het is waar...niet te geloven. Hoe hard wordt je op de feiten gedrukt hoe snel dingen kunnen gaan.
    Graag wil ik vrienden en familie heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit plotselinge verlies.
    Annemarie

• 15 Mei 2008 - 17:10

Vera:

Lieve Susan vandaag nam ik van je afscheid,het is moeilijk te bevatten dat ik je nooit meer terugzie.
    In de kerk zat ik naast al je collega's. Namens ons allen heb ik kunnen vertellen hoe jij, als collega was en wat jij deed. Het was ontzettend bijzonder dat ik dat heb mogen doen. Daarna werd het lied "dans voor mij" gespeeld en gezongen. Je gebruikte het lied regelmatig tijdens het clownen. Het was je favoriete muziek die uitgesproken goed bij je paste. Samen ging je met de deelnemer op in de muziek en dans. Dat is 1 van de dingen die ik van jou erg zal missen.
    Ik ben diep onder de indruk en erg geraakt van alles wat er vandaag heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van zoveel mensen.

• 15 Mei 2008 - 17:17

lieve Susan

Ben ik weer..
    Ja het is gelukt heb net heerlijk met Watje geknuffeld..
    Hij lag lekker op zijjn rugje met zijn oogjes dicht en liet zich lekker kriebelen op zijn buikie!!!
    ( ik heb wel mijn arm open gehaald aan het gaas )

dikke knuffel

• 15 Mei 2008 - 17:54

hoi suuske,

ik heb er geen worden voor.
    rust zacht.......

• 15 Mei 2008 - 19:29

Carly:

Wat een heftig verlies!!
    Ik heb Susan als een hele lieve, leuke en levendige meid leren kennen, die echt super was voor de bewoners!
    Ik wens jullie heel veel sterkte.

Liefs Carly (collega werkzaam op een woonhuis van Severinus)

• 15 Mei 2008 - 20:02

Maureen Koks - Melis:

Lieve familie en vrienden,

Woorden schieten tekort.....

Ik ken susan via school en later zijn we elkaar weer tegengekomen in de praktijk van tds Hamilton waar ik werkzaam ben als assistente. En dan zie ik dinsdag de advertentie liggen...onvoorstelbaar...

Ik wil jullie graag via deze weg heel veel kracht en sterkte wensen.
    Liefs van Maureen

• 15 Mei 2008 - 21:22

Ernest :

susan

ik kende je nog niet zo heel lang, maar woorden schoten te kort en een stilte volgde toen ik het hoorde. ik zal je blijven herinneren als een vrolijke,opgewekte vrouw

familie de bruijn,toon,marjan en vienden heel veel sterkte de komende tijd.

• 15 Mei 2008 - 22:13

Susanne (van Lee):

Wat een dag en wat een bijzonder mooi afscheid. Wat een mensen waren er in de kapel. Het doet me enorm veel om dat te zien. Zo veel mensen die om je geven. En wat een mooie woorden zijn er gezegd. (inderdaad Vera vertelde het zo herkenbaar) Voor mij is het een tijd geleden dat ik je had gezien maar dat maakt het niet minder makkelijk. Nog nooit heb ik zoveel tranen gelaten op een begrafenis.

We hebben zo'n mooie tijd gehad samen. En het doet me echt enorm veel goeds om te zien hoe geweldig goed je bent geworden in je werk en als mens.

Gisteren heb ik al je reisverslagen gelezen. Prachtig! En ook heel indrukwekkend.

Weer zo'n apart iets. Er werd verteld dat je altijd twee verschillende sokken droeg. Heel herkenbaar. Zo raar loop ik de kerk uit, en wat vind ik in mijn tas een sok??? Hoezo zit er een sok in mijn tas. Heel maf.

Fijn dat ik vandaag bij mocht zijn. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.

Lieve Susan rust zacht...

... doe je de groetjes aan jose!

Heel veel sterkte voor je ouders en je zus/zwager en lieve vriend Toon.

Bedankt Susanne

• 15 Mei 2008 - 22:30

Doret:

Beste fam. de Bruijn,
    Mijn zoon Vincent liet me dit bericht lezen; hij is ook voor 4 maanden naar Cusco geweest en heeft daar ook vrijwilligerswerk gedaan. Hij heeft daar kennis gemaakt met Kirsten, die jullie Susan weer kende. Mijn hart is vol verdriet om het verlies van jullie dochter Susan.
    Ik wens jullie heel veel sterkte en mijn gedachten zijn bij jullie en bij jullie mooie dochter Susan!

Moeder van Vincent en Fam.

• 15 Mei 2008 - 22:43

Susanne:

Wat bijzonder ook dat er net een vliegtuig over kwam vliegen. En wat mooi die bloemblaadjes die met je mee zijn gegaan.
    Susanne

• 16 Mei 2008 - 08:49

Jolanda Van Assen:

Geschokt las ik dat je overleden bent.
    Ik moest meteen denken aan héél vroeger toen wij vriendinnetjes waren op de basisschool en o zo vaak de slappe lach hadden. Toen was je al een bijzonder mens. Nu ik lees wat je allemaal deed voor anderen, geloof ik dat je goede werk 'hierboven' zeker verder zal gaan!

Rust zacht Susan!

Heel veel sterkte gewenst aan de familie en vrienden.

Jolanda & familie van Assen

• 16 Mei 2008 - 09:00

Jolanda Van Assen:

Geschokt las ik dat je overleden bent.

Rust zacht Susan!

Heel veel sterkte gewenst aan de familie en vrienden.

Jolanda & familie van Assen

• 16 Mei 2008 - 09:06

Tivo Beunk:

Lieve Familie ,helaas kon ik niet bij het afscheid van Susan wegens ziekte .Ik behoor tot de Roemenieploeg en heb ook 2 jaar met Susan mogen delen in de vreugd van het werken met de kinderen in het dorpje .Dit jaar is aan mij de taak om de kinderen dit trieste bericht te brengen. Ik heb besloten om met een aantal kinderen de berg op te gaan en een vuurtje te maken en bij dat vuurtje ook met de kinderen het lied Luna te zingen. Als het goed is zijn jullie via Barry al in het bezit van een opname van het lied . Op deze opname zijn het ook daadwerkelijk de kinderen die het zingen .Dit wou ik nog even zeggen .Ik wens u en Toon en alle verwanten van Susan heel veel sterkte toe . Tivo

• 16 Mei 2008 - 12:35

Stephanie:

Ik ook ben geschrokken van het overlijden van Susan. Ik kende Susan van After Eight.

Ik wil Toon, de familie en alle vrienden heel veel sterkte toe wensen met dit verlies.
    In het bijzonder wil ik Marjan en al haar andere lieve vriendinnen die ze kende van After Eight heel veel sterkte toe wensen. Ik leef met jullie mee!

De dienst was erg mooi. Het is duidelijk dat Susan uit het leven gehaald heeft wat er in zat!
    Moge Susan een voorbeeld zijn voor ons allemaal.

Liefs Stephanie

• 16 Mei 2008 - 14:03

Lisa:

Hallo familie en vrienden van Susan,

Ik vind dit nieuws heel erg. ik heb Susan niet gekend maar ik heb veel over haar gehoord en dat waren alleen maar positieve dingen.

Toen ik het nieuws hoorde vond ik het ontzettend erg. Ook al kende ik haar niet. Ze deed zo veel goede dingen voor iedereen. Jong en oud.

Ik wil iedereen veel sterkte wensen met dit ontzettende verlies.

Lisa (13)

• 16 Mei 2008 - 14:11

Ingrid:

Een aantal jaar geleden heb ik nog wel eens samen gewerkt met Susan, wat een schat van een meid was dat! Altijd vrolijk, gezellig en bereid je te helpen..
    Ik kan het nauwelijks bevatten dat je er niet meer bent, ik zal je missen Susan, hoe je altijd vrolijk zwaaide als ik je een keer op de fiets tegenkwam...
    Lees nu dat je in Peru was de laatste maanden (kreeg gisteren een telefoontje met het nieuws..) en wat voor geweldig werk je daar deed.. elke lach op het gezicht van een kind is er weer één..
    rust zacht Susan..
    Ingrid

• 16 Mei 2008 - 15:53

Marieke Gobel:

Lieve Susan,
    wat een warm afscheid. Mooie woorden werden gesproken.
    In Roemenie heb ik het altijd heerlijk met je gehad. Samen met Fleur naar het toilet en dat was nogal wat. Een plekkie buiten in de greppel tussen de ratten of bij de Ieren. Samen lachen, dansen, zingen, poppen maken en huilen. Spelen met de kinderen en je werd altijd omhelst en geknuffelt door ze. De kindjes zullen naar je vragen. Maar we gaan samen voor jou zingen.
    Ik mis je. Je vrolijke lach en je humor. Sluit je in mijn hart.
    Als ik "Luna" of "Fly with the birds"zing in Roemenie ben je heel dichtbij.
    Dag lieve lieve Susan,
    Lieve Familie,Toon en vrienden heel veel sterkte gewenst.

• 16 Mei 2008 - 20:11

rust zacht lieve susan.
    je hebt het niet verdient dat je zo vroeg sterft. ik werk in het restaurant van de severinus.

• 16 Mei 2008 - 21:09

Carla:

Lieve Susan

Wat een mooi afscheid was dat!
    Helemaal waardig aan wie jij ben en zoveel mensen bij elkaar.
    Fijne muziek tijdens de dienst waarin ik je ook helemaal kon voelen...zo licht ben jij en dat wou je ons meegeven.
    Ik vind het heel bijzonder dat je blijkbaar ooit je wensen had vastgelegd voor deze dienst....had je dan toch ergens iets van een voorgevoel?
    Tja als wij alles van te voren zouden weten...maar gelukkig is dat niet zo.
    Ik vond het heel fijn om dat berichtje te lezen van dat echtpaar die jou nog ontmoet hadden in Peru en vertelde dat je vrolijk door de stad liep met Toon om wat te gaan eten zo net na je ontslag uit het ziekenhuis, zo te horen heb je het daar in Peru wel erg naar je zin gehad wat ik een geruststellende gedachte vind.
    Dag mooie dame!
    Rust zacht lieve Susan

Heel veel licht en kracht voor Toon en je familie!!

• 18 Mei 2008 - 09:57

Truus:

Susan,we zijn gisteren bij je graf geweest. Wat een bloemenzee troffen we daar aan. De zonnebloemen van je ouders en Antoon in het midden en daaromheen al de anderen stukken. Het was prachtig om te zien. Er ging ook een hele rust van uit. Het zal tijd nodig hebben te beseffen dat dit echt je laatste rustplaats is. Te weten dat liefde sterker is dan de dood zijn we weer naar huis gegaan. Truus en Ad.

• 22 Mei 2008 - 16:58

Diane Baars:

Aan de ouders van Susan, aan Ingrid, Barry en Antoon: Bij deze gecondoleerd en heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. (Ik kende Susan als klasgenootje van de nutsschool.) X

• 18 Juli 2008 - 07:46

Marie Lotte:

Lieve Familie en vrienden van Susan,

Ook ik ben een kleine maand met Susan opgetrokken in Cuzco. Ik had zoveel respect voor haar als persoon en de ideeen die ze over de dingen des levens had. Een hele bijzondere meid, die heel veel warmte met zich mee droeg. 2 dagen na haar dood ben ik ook met een parasiet en salmonella in hetzelfde ziekenhuis in Peru beland. Dit was een lastige tijd omdat we allemaal nog erg met Susan haar overlijden bezig waren en bang waren voor wat komen zou gaan. Het lukte me daarom niet eerder om naar deze site te gaan.

Ik wil alle mensen die zoveel van haar gehouden hebben, en nog steeds doen heel veel sterkte wensen.

Liefs Marie Lotte Goosen

• 20 Augustus 2008 - 20:54

Bianca:

ik kende je niet goed heb je maar een paar keer gezien en 'gesproken' op severinus
    er zijn gewoon geen woorden voor!! veel sterkte voor de familie, vriend en iedereen die haar kent

• 17 December 2016 - 06:19

Rik Konings:

Lieve Susan,

8,5 jaar alweer dat je uit ons leven werd weggerukt. Hoe rauw was de pijn en het verdriet dat we allemaal voelden, we waren verslagen, leeg, zo mooi, zo puur, jij als clown Bibi die je dromen waarmaakte door gewoon de eerste stap te nemen en nog een en nog een. Wat een feest dat ik met jou heb mogen spelen, dansen, huggen, kletsen, in de file staan op weg naar Roelant de Vletter, onze held in contactclownen.
    Maar je bent er weer gelukkig, de vlinders, de grappen, de openheid, de liefde die stroomt en je bent er bij overal waar ik ga ben jij en ik heb zoveel van je geleerd. Je zachtheid, nuchterheid.
    En wat heb ik om je gehuild in Acht bij je uitvaart. De mooiste, meest gevoelige, creatieve, muzikale, prachtige ode aan het leven. jij hebt laten zien dat je niet hoeft te wachten tot je ziek, zwak of misselijk om een leuk leven te gaan leven , dat kan ook gewoon als je leeft. Dan leef je nog intenser.
    Lieve Susan, ik ben zo dankbaar dat jij vanuit Severinus als eerste MimakusClown in de zorg voor mensen die anders dan wij zijn mijn leermeester bent geweest. Een geweldig fundament voor een clown als ik die nog zoveel moet leren. Ik maak per dag zeker 64 fouten. Dankzij jou en met de hulp van God mag ik zacht zijn voor mezelf en kan ik er daardoor ook zeker 36856 goede acties per dag bijschrijven. Er gebeuren zelfs positieve dingen in mijn omgeving zonder dat ik daar een aandeel in heb. Ik geloof in wonderen Susan en zie ze elke dag om me een.
    Kusje

Oh ja, waar we het wel eens over hebben gehad, ik heb een Tatoo laten zetten vredesteken, liefdesteken en geluksteken. Ik denk dat jij hem ook wel mooi zou vinden, is trouwens sinds 2013 ook mn handtekening in mn paspoort. Grapje voor de overheid bij het tekenen van de stukken. Nou, tot gauw

• 14 Juni 2017 - 15:43

Arno Huibers:

Op het kapelletje op een 'bult' in Valea Screzii, Roemenië zit nog steeds jouw naamplaatje. Daar aangebracht als herinnering aan die clown uit Olanda die ook hier aanwezig was om kinderen, kleuters die geen ouders kenden, even momenten van plezier, van een glimlach te laten beleven. Maar ook om hun goedwillende maar ondeskundige begeleiders te leren dat contact maken ook mogelijk is vanuit een glimlach.
    Het zijn zo van die bijzondere momenten dat ik je in mijn herinnering tegenkom. Zoals in mijn theater wanneer de digitale fotolijst je tussen die vele foto's weer even voorbij laat komen met de eerste grime die we samen op je gezicht ontdekten. Zoals ook vandaag bij het schrijven van mijn nieuwe boek met als werktitel... 'dement met een glimlach'. Natuurlijk kom je daarin voor want je had het lef om samen het experiment aan te gaan en als eerste je te laten opleiden tot clown bij mensen die verstandelijk anders zijn... tot 'mijn vriend de clown', het huidige miMakkus.
    Jouw glimlach leeft nog ieder jaar voort in een groep Nederlandse artiesten die Roemeense kansarme kinderen bezoeken in dit dorpje. En jouw glimlach is onderdeel geworden van vele miMakkers die dagelijks in heel Nederland mensen ontmoeten met een glimlach van hart tot hart.