ervaring
Door: clown Bibi
Blijf op de hoogte en volg Susan
05 April 2008 | Peru, Cusco
Hier ben ik weer.
Vanmiddag ga ik weer werken!
Hier nog een ervaring van van de week: Joel is 4 jaar en de jongste van het hele stel. Maar zeker niet de domste! Ik vind hem heel lief en ik ben helemaal verliefd op ´m geworden. Wij hebben het helemaal samen! Hij heeft ontzettende humor en wij snappen elkaar. Hij ligt helemaal in een deuk als ie bijv. met stoelen aan het schuiven is (ze krijgen nauwelijks speelgoed) en ik probeer er op te gaan zitten! Die kleine begrijpt dat helemaal en ook al kan ie niet praten, die kleine Downsyndroom oogjes spreken!!! Hij wacht zo lang mogelijk en draait dan de stoel van me weg, maar dat lukt haast niet omdat ie ZO moet lachen.
Van de week had ie mijn 60 solecentjes voor de bus uit mijn zak gepakt en liep er mee weg. Ondeugend achterom kijkend of ik hem niet volgde. Als ik hem quasi op zijn kop gaf, lachte hij hard. Hij is echt ontzettend leuk.
Ik probeer hem in deze wkn wat meer zelfstandig te maken zodat hij niet meer zo afhankelijk is van de hardhandige zusters. Verder trekt hij zich weinig aan van de omstandigheden en dat vind ik heel knap van ´m!
Hij gaat zelf telkens in een hoek of met zijn rug tegen de muur zitten. Van de week zat ie zelfs in de open haard. Hahaha. Vanaf die plekken observeert hij alles en hij zit er dus ook veilig. Heel slim van ´m.
Van de week zette hij mij op een stoel en schoof een aantal stoelen om me heen, heel daadkrachtig! Hij was er heel serieus mee bezig en keek me niet aan. Het kost ook moeite voor zo´n klein ventje. Ik was met stomheid geslagen! Toen er genoeg stoelen om mij heen stonden, liep hij naar buiten. Keek niet meer om.
Dat lieverdje had mij een beschermd plekje gegeven!
Wat een bijzonder kind is dit!!! Wouw.
Gelukkig dat ik naast het leed dat ik hier ook heel veel zie, dit soort dingen mee maak. ZO SPECIAAL!
Tot de vlgd keer, met meer verhalen van deze sterretjes!
veel liefs!
Susan
05 April 2008 - 16:47
Truus:
Hoi Susan
Ik zie net je bericht binnen komen . Ja ja, vers van de pers! Mooi te lezen dat je al zo leuk contact hebt met Joel. Dat de kinderen al op zo jonge leeftijd voor zichzelf leren zorgen. Mooi dat hij jou tussen de stoelen zette. Wat een slimmerik. Ja die hardhandige zusters zullen wel indruk maken op je. Is dat temperament normaal voor daar? Maar goed dat jij op een andere manier wat voor de kinderen kunt betekenen. Heel veel plezier met de sterretjes.
Veel liefs Truus -
05 April 2008 - 17:04
Wendy:
Hoi Susan, wat een bijzonder, dierbaar moment!
Groetjes Wendy Lemans -
05 April 2008 - 18:25
Vincent:
haha helemaal geweldig!
fijn dat je zulke leuke dingen daar mee mag maken, maakt de reis natuurlijk wel plezierig!
doe die kinders daar de groetjes, en we zien het volgende verhaal wel verschijnen he :) -
05 April 2008 - 19:57
Rik:
Hoi Susan,
Mooi die ervaringen die je daar op doet. En ik vind het prachtig om je verhalen te lezen over al het bijzondere om je heen met bijzondere onmoetingen met bijzondere mensen. Weet je Susan:
Het goede dat je ziet in anderen zit ook in jou.
Het mooie dat je om je heen ziet zit ook in jou.
De wereld om je heen is een reflectie, een spiegel die je laat zien wie jij bent als persoon.
Dankbaar om van je horen,
Groetjes Rik -
05 April 2008 - 20:02
Yvonne:
Kijk, daar doe je het toch eigenlijk voor!Super leuk om te lezen.
Joel en zijn vriendjes hebben er "una amiga querida" bij!
Geniet van je sterretjes.
Groetjes Yvonne -
05 April 2008 - 20:49
Chelly:
Hoi Susan,
Ik heb jou even niet kunnen volgen, vanwege pasen en mijn verjaardag en heb net een paar verslagen achter elkaar gelezen. Wat kan jij toch goed overbrengen hoe het voelt! Als jij vertelt dan is het net alsof ik met je mee kijk. Geniet maar met volle teugen, ster onder de sterretjes!
liefs, Chelly -
05 April 2008 - 20:49
Marja:
Hai Susan, wat een rijkdom voor het kind om te worden gezien door jou.........
en wat een wijsheid en liefde in dit kind naar jou toe
very happy times together
Warme groet,
Marja -
05 April 2008 - 20:58
Sacha:
Joel is een prachtig mens, geef hem een lieve pakkerd van mij, en Susan, ik ben zo benieuwd als je de clownsneus opzet.....kennen deze kinderen uberhaupt het fenomeen clown??
Maar als ik het zo lees, moet de clown wel haast in zo'n kindje wonen, leuk die humor, verbazingwekkend (voor mij) dat die zo universeel is ....
Veel liefs voor jou en voor jouw oogappeltje, van Sacha -
06 April 2008 - 07:06
Ingrid:
Supergaaf man! En bijzonder, want overal waar je met kinderen bezig bent, is er toch weer eentje die een speciaal plekje in je hart verovert. Mooi om te lezen Sjan!
Dikke kus van je zus -
06 April 2008 - 12:12
Hoi Susan:
Wat een verhalen geweldig! Fijn dat je zo'n band kunt krijgen met die sterretjes. Ik hoop dat je het heel lang volhoudt om deze kinderen de liefde te geven die ze zo hard nodig hebben. Zal je vanaf hier wat kracht sturen.
p.s. Vanaf vorige week pas ik 1 middag op 2 kindjes,2 jaar en 3mnd. Het kindje van 3 mnd. heeft ook het downsyndroom en ik vind het ook zo'n bijzonder kindje. Nou heel veel liefs en tot je volgende verhaal
groetjes Jeannette -
06 April 2008 - 13:18
Marieke:
Hai Suusje, wat mooi. Wat fijn dat jij daar bent.
Dikke knuffel. -
06 April 2008 - 16:32
Joyce:
geniet ervan meid van die lieve momentjes , je zal idd genoeg leed zien zeg , pfff.
zet hem op meid -
07 April 2008 - 10:41
Christel En Nicole:
Heej Samme,
Doet me denken aan Henkie maar dan in het heel klein.
Wel speciaal zoiets met een kindje op te bouwen, gelukkig krijgt hij de kans om met een lieve vrijwilligster kennis te maken.
Kan hij niet gewoon met je mee terug komen naar Nederland?
Wij kunnen in september of oktober 2 kindjes plaatsen. (nee hoor hij hoort daar bij zijn eigen familie met hun eigen cultuur dus dat is maar een grapje)
Misschien moet een jongen die bij ons woont ook nog terug naar zijn eigen land, we hopen van niet want dat is zo'n wereld van verschil.
En zeker als een kind een beperking heeft dan is er maar weinig begrip in sommige landen of ze worden weg geduwd.
We hopen dat je nog veel meer van die mooie momenten mee gaat maken en dat je nog een fijne tijd krijgt.
Komt Toon ook binnenkort bij je op vakantie?
Groetjes en liefs Christel en Nicole -
07 April 2008 - 12:08
Frank En Maaike:
Hallo!
Met veel plezier volgen wij ,veilig via de computer, jou! Geweldig allemaal, ga zo door!
Maak je maar geen zorgen om je Toontje, die lijkt het hier aardig te redden.....!
Fijne tijd nog!
Groetjes Frank en Maaike -
07 April 2008 - 19:27
Pleun:
Hoi susan!
Leuk te lezen dat je zulke dingen mee maakt!
Nog heel veel plezier daar he!
Groetjes Pleun -
09 April 2008 - 13:55
Maureen:
Hey Suus,
Zo te lezen geniet je van elk moment; geweldig! Als ik je verhaal zo lees zou ik ook haast verliefd kunnen worden op dit manneke...
Blijf genieten van de mooie momenten die je daar beleefd. Dit kunnen ze je niet meer afnemen.
Groetjes Maureen. -
09 April 2008 - 19:04
Petra Verheijden:
Hoi Susan
Ik zie het helemaal voor met Joel,mooi he om zonder veel woorden zoveel uit te wisselen. Vooral dat met die stoelen prachtig. Ik weet zeker dat jij hem wat mee kan geven voorde komende tijd.
lieve groetjes Petra